Mads Mikkelsen får stor europæisk filmpris

EUROPEAN FILM AWARDS. Den 3. december vil European Film Awards hædre Mads Mikkelsen i Berlin, når der deles priser ud til europæisk film.

Med ydmyghed og et stort smil har Mads Mikkelsen i følge Det Europæiske Film Akademi modtaget invitationen til at modtage European Film Awards hæderspris den 3. december.

Prisen er en anerkendelse af den danske skuespillers "unikke bidrag til filmverden".

Filmakademiet priser Mikkelsen for hans roller i dansk film fra gennembruddet i Nicolas Winding Refns "Pusher" over filmene med Anders Thomas Jensen, Ole Christian Madsen og Susanne Bier til hans internationale gennembrud som skurken Le Chiffre i James Bond-filmen "Casino Royale" i 2006 og hans efterfølgende internationale karriere.

Mads Mikkelsen er for tiden på optagelse med den fransk-tyske produktion "Michael Kohlhaas". Skuespillerens kommentar derfra lyder: "Der er ikke at meget at sige, når man bliver hædret med en pris af denne kaliber, udover at jeg er dybt taknemmelig. Når jeg ser listen af tidligere modtagere, som er alle giganter, og bliver mindet om, at der er andre en min egen famile, der holder et vågent øje med min karriere, modtager jeg med glæde prisen med ydmyghed og et stort smil."