Mænd der hader kvinder har betalt alt tilbage

STØTTE. Niels Arden Oplevs svensk-danske koproduktion har på grund af sin enorme globale succes betalt hele sin støtte tilbage til Det Danske Filminstitut.

Det sker yderst sjældent, at en film betaler hele sin støtte tilbage. Men når "Mænd der hader kvinder" bliver set af mere end 10 mio. biografgængere på verdensplan, kommer alle midlerne tilbage i støttepuljerne, så de kan komme andre film til gavn.

"Det er fantastisk, at "Mænd der hader kvinder" har klaret sig så overbevisende. Når vi uddeler kulturstøtte, er det ikke med tanke på, at vi skal få penge retur, men det er dejligt at kunne uddele de samme støttekroner to gange," fortæller områdedirektør Claus Ladegaard, Det Danske Filminstitut.

På tv

"Mænd der hader kvinder" blev vist søndag den 19. december på DR 1 og DR HD.

Anden og tredje del af trilogien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist vises henholdsvis den 26. og 30. december kl. 21.30.

"Mænd der hader kvinder" har kr. 2.000.000 i produktionsstøtte, og kr. 250.000 i lanceringsstøtte.

Det er blot anden gang, en koproduktion betaler den samlede støtte tilbage. Første gang var med Mikael Håfström "Ondskab" fra 2003, der er baseret på en bog af Jan Guillou med samme navn.

Det Danske Filminstitut er blandt de sidste, der får penge tilbage, når indtægterne fordeles. Støttemidlerne gives som kunststøtte, ikke som en investering, og tilbagebetalingen kan aldrig overstige støttebeløbet.