Mænd der hader kvinder på prishøst

PRISER. Niels Arden Oplevs "Mænd der hader kvinder" vandt i weekenden den amerikanske Critics' Choice Movie Award for bedst udenlandske film. Filmen er også nomineret til tre priser ved den engelske BAFTA-prisuddeling.

"Mænd der hader kvinder" klarer sig godt i Amerika. Niels Arden Oplevs film har indspillet $ 10.000.000 ved billetlugerne, og i weekenden blev det til en fornem Critics' Choice Movie Award, der uddeles af Broadcast Film Critics' Association i Los Angeles.

Også på de britiske øer har Ardens Oplevs thriller vind i sejlene. "Mænd der hader kvinder" er netop nomineret til tre BAFTA-priser af British Academy of Film and Television Arts. Filmen er nomineret til prisernen for Bedste udenlandske film, Bedste manuskript efter litterært forlæg (Rasmus Heisterberg og Nikolaj Arcel) og Bedste kvindelige hovedrolle (Noomi Rapace).

Om det bliver til flere priser til "Mænd der hader kvinder" i denne omgang, afgøres søndag den 13. februar i Covent Garden i London.

Filmen er produceret af danske Søren Stærmose for det svenske produktionsselskab Yellow Bird, og bag den står et hold af dansk films kreative kræfter. Foruden instruktøren er det navne som klipper Anne Østerud, fotograf Eric Kress, production designer Niels Sejer, komponist Jacob Groth og lyddesigner Peter Albrechtsen, der kan tage en del af æren for filmen.

"Mænd der hader kvinder" er ved at blive filmatiseret i et Hollywood-remake med David Fincher i instruktørstolen. Der er forventet amerikansk premiere den 21. december 2011.

Broadcast Film Critics Association

British Academy of Film and Television Arts