Magi i Berlin

BERLIN 2012. Simon Stahos sansemættede musical "Magi i luften" møder sit internationale publikum i Berlinalens ungdomskonkurrencen lørdag den 11. februar.

Han er ikke sådan at få hold på, skriver Kim Skotte i FILM#74 om Simon Staho, instruktøren bag den fandenivoldske musical om fire unge, der rejser gennem natten på jagt efter deres seksuelle identitet.

"Magi i luften", der havde dansk premiere i juni sidste år, er nu klar til at møde sit internationale publikum i Berlin, hvor den sammen med 14 andre ungdomsfilm dyster om den eftertragtede Krystalbjørn i sektionen Generation 14plus.

Klipningens svar på ADHD

"Vi elsker filmens stort anlagte stil, de stærke skuespillerpræstationer, det relevante emne og det, at den er befriet for løftede pegefingre," sagde direktøren for Berlinalens børne- og ungdomssektion, Maryanne Redpath, ved udtagelsen i december.

Fraværet af løftede pegefingre er en karakteristik, som Screens anmelder nok også vil skrive under på, og kalder filmen "pågående, kras og fræk".

"Staho har truffet nogle meget klare valg med sin visuelle stil," skriver branchebladet, der beskriver filmens fart og tempo som "klipningens svar på ADHD".

Nok kræver det tålmodighed, skriver Screens anmelder, at indleve sig i de unge hovedpersoner, men "det lykkes til sidst for filmen at finde en egen rytme, ligesom det lykkes for karaktererne at finde en egen ømhed". Læs hele anmeldelsen

Simon Staho i FILM#74

Læs Kim Skottes portræt af den danske instruktør, der skyer den lune danske mellemtone og synes at være besat af tanken om renhed og kærlighedens kompromisløshed: Emotional Extremist

"Magi i luften", der er produceret af Zentropa, har sin første visning lørdag den 11. februar. Få overblik over danske film og filmfolk i Berlin på vores festivalsite dfi.dk/berlin.

Berlin Internationale Film Festival 9.-19. februar 2012