Magi i luften skal til Berlin

Simon Stahos "Magi i luften" er udtaget til Berlin Filmfestivalens program med ungdomsfilm, Generation 14plus.

Berlin Filmfestivalen er nu parat med første udmelding om årets serier, og festivalen har inviteret Simon Stahos "Magi i luften" til sektionen med ungdomsfilm Generation 14plus.

"Magi i luften" havde dansk premiere den 23. juni, og mens Stahos film ikke fik et stort publikum herhjemme, viste festivalen i Berlin omgående interesse for filmen, der 14 dage senere modtog en invitation fra direktøren for festivalens børne/ungdomssektion, Maryanne Redpath:

"Vi elsker filmens stort anlagte stil, de stærke skuespillerpræstationer, det relevante emne og det, at den er befriet for løftede pegefingre. I vores øjne er 'Magi i luften' som skabt til at blive vist i Generation 14plus, og vi er derfor stolte over at kunne invitere filmen."

"Magi i luften" er noget så sjældent som en dansk auteur-musical. Med udgangspunkt i fire 16-årige teenageres vilde nat i byen anvender Simon Staho hele farvepaletten til at hylde ungdommen, drømmene og de totalt utæmmede teenage-drifter.

Simon Staho deltog også i 2008 på Berlin Filmfestivalen, dengang med "Himlens Hjerte" i en specialvisning i hovedprogrammet, og instruktøren glæder sig over udtagelsen af hans seneste film: "'Magi i luften' er blevet kaldt for Busters Verden på stoffer. For mig er den en psykedelisk wienerschnitzel – dansk films svar på en lidt for stor bayersk bockwurst. Derfor bukker jeg og siger Dankeschön for dette store skulderklap."

"Magi i luften" er produceret af Jonas Frederiksen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. Blandt de medvirkende er Emma Sehested Høeg, Victoria Carmen Sonne, Gustav Hintze og Anton Honik.

Dagens udmelding er den første fra Berlin Filmfestivalen, og der er endnu kun tale om en del af Generation 14plus-sektionen.

"Magi i luften" udkommer på dvd i Danmark den 14. februar.

Berlin Filmfestivalen (9.-18. februar)