Malmros, Boe og hybridfilm til Rotterdam

FESTIVAL. En fornem serie af Nils Malmros' film er på programmet, når filmfestivalen i Rotterdam starter 22. januar. Også Christoffer Boes "Spies & Glistrup" deltager sammen med tre kortfilm fra CPH:DOX' formlaboratorium. De slår alle følgeskab med Christian E. Christiansens "Lev stærkt", der allerede er udmeldt.

Filmfestivalen i Rotterdam meldte mandag ud om den første danske film på årets program, nemlig Christian E. Christiansens "Lev stærkt", der dermed får verdenspremiere på festivalen. Læs mere

Flere danske film følger nu trop til filmbegivenheden i den hollandske havneby:

Nils Malmros hyldes på festivalen med en retrospektiv filmserie, der giver publikum indblik i den danske auteurs særegne selvbiografiske univers. Filmene spænder fra tidlige klassikere som "Drenge" (1977) og "Kundskabens træ" (1981) til sidste års "Sorg og glæde".

"Spies og Glistrup" præsenteres i en serie under festivalens hovedtema om Europa, der fungerer som optakt til Europa-Parlamentsvalget senere i år. Christoffer Boes portræt af de to danske excentrikere er også købt til distribution i Holland og vises for det brede biografpublikum i marts.

Endelig er tre film, skabt under CPH:DOX' eksperimenterende filmworkshop DOX:LAB, udtaget til festivalen. Ideen med workshoppen er hvert år at sætte to nye instruktører sammen fra forskellige egne af verden. To af filmene på Rotterdam-festivalen er med en dansk instruktør:

Danske Katja Adomeit og afghanske Shahrbanoo Sadat har instrueret "Not at Home". Adomeit producerede i 2012 den dansk-newzealandske "The Weight of Elephants". Danske Johan Oettinger står sammen med ugandiske Peter Tukei bag filmen "Walk with Me". Oettinger havde i 2012 stor festivalsucces med animationsfilmen "Seven Minutes in the Warsaw Ghetto". Desuden deltager DOX:LAB-filmen "La Isla" af Dominga Sotomayor fra Chile og Katarzyna Klimkiewicz fra Polen.

Rotterdam International Film Festival 22. januar – 2. februar 2014