Malmros filmer sorg og glæde

FILMSTØTTE. "Sorg og glæde" er titlen på Nils Malmros kommende film, der har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.

Nils Malmros er i denne sommer gået i gang med optagelser i Århus til filmen "Sorg og glæde". Jakob Cedergren, Helle Fagralid, Nicolas Bro og Ida Dwinger spiller de store roller i Malmros' drama.

"Med udgangspunkt i min egen opvækst har mine film handlet om uskyldstabet og om stadier på vejen til at blive voksen. De har kredset om den uforløste og ulykkelige kærlighed," siger instruktøren. "Med min nye film vil jeg fortælle om at nå frem til den gensidige og modne kærlighed gennem den største sorg og glæde i livet. Det kan lyde stort, men jeg føler, at jeg har dækning for ordene."

Nils Malmros har skrevet manuskript sammen med John Mogensen, og Thomas Heinesen producerer for Nordisk Film med Radiator Film som koproducent. Filmen har modtaget 6,8 mio. kr. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Steen Bille samt 0,8 mio. kr. fra DFIs regionale støttepulje. Desuden støtter den Vestdanske Filmpulje og TV 2.

Der er forventet premiere i efteråret 2013.

For yderligere information:
Nordisk Film Production, producer Thomas Heinesen / 2333 0318 / thomas.heinesen@nordiskfilm.com
Det Danske Filminstitut, udviklingschef Marianne Moritzen / 4046 3757 / mariannem@dfi.dk