Mandag er dokumentardag

DOKUMENTAR. PH Cafeen på Vesterbro lægger mandag den 10. januar ramme om film om et slagtefår og livet på en nigeriansk markedsplads. Initiativet MandagsDokumentars 8. sæson er dermed skudt i gang.

Dokumentarfilm med debat på mandagsaftener har vist sig at være et slidstærkt koncept, og MandagsDokumentars 18. halvårsprogram er derfor nu på gaden.

Sæsonens fokus er på "kloden som arbejdsplads", og der lægges ud med Adam Schmedes' "Fåret Colette" (2008) og Michael Glawoggers "Arbejderens død: Løver" (2005). Mens førstnævnte følger Colettes stilfærdige fåretilværelse i Provence, skildrer Glawoggers film livet på et slagtermarked i Lagos, Nigeria, hvor brændende bildæk giver en "kulsort, Dante-agtig atmosfære".

Fakta

MandagsDokumentar er etableret i samarbejde med en række filmfolk og Politiken, og støttet af Nordisk Film Fonden, Filmkopi, PH cafeen og Det danske Filminstitut.

I MandagsDokumentar vil der altid være en instruktør, forfatter eller lignende til at deltage i debatten omkring filmene.

Biografen er opbygget med tanke på PHs ånd og tankegang; Et miljø der hylder den levende, kritiske, tankefulde, aldrig stillestående samfundsdebat.

Filmprogrammet består således af film med meninger og indhold - og spænder fra nogle af de væsentligste højdepunkter i dokumentarfilmens historie til nutidige skarpe virkelighedsskildringer, skabt af nogle af vor tids og gårsdagens store filmkunstnere.

MandagsDokumentar er en filmklub. Det betyder at man skal være medlem for at få adgang.

Adam Schmedes vil være til stede under aftenens arrangement.

Tid: 10. januar kl. 19:00
Sted: PH Cafeen, Halmtorvet 9A, 1700 København V
Entre: Adgang kræver medlemskab. Læs mere på MandagsDokumentars website