Månedens dokumentar i Cinemateket

Cinemateket giver fra september fast plads i programmet til ekstraordinære dokumentarfilm. Første film er den canadisk-kinesiske IDFA-vinder "Last Train Home" fra 2009 om verdens største rejsedag: det kinesiske nytår, hvor 130 millioner migrantarbejdere rejser hjem.

Cinemateket åbner serien Månedens dokumentar med danmarkspremieren på "Last Train Home", der har vundet hovedprisen på den internationale dokumentarfilmfestival i Amsterdam (IDFA) og var nomineret til Jury-prisen ved Sundance Filmfestival.

Titlen refererer til den årlige rejse, som de fleste af Kinas 130 millioner migrantarbejdere foretager for at komme hjem og holde nytår sammen med familien. "Vi arbejder langt væk hjemmefra. De unge og de gamle er stadig i landsbyen. Hvis familien ikke engang kan være sammen ved nytårstid, ville livet blive meningsløst," siger en af migrantarbejderne i "Last Train Home".

Dokumentarfilmen som genre har i de senere år oplevet en stor interesse, og der bliver produceret mange fremragende film, der demonstrerer genrens bredde og muligheder. Ikke alle disse film når ud til danske biografer eller tv-skærme. I et samarbejde mellem CPH:DOX, European Documentary Network (EDN) og Politiken vil Cinemateket fremover hver måned præsentere en dokumentarfilm, der rækker ud efter virkeligheden og udfordrer vores opfattelse af, hvad en dokumentarfilm er og kan være.

"Last Train Home" vises fra torsdag den 9. september kl. 19.15 og en uge frem.

Billetter og mere info

Trailer