Månedens dokumentar i Cinemateket

Månedens film i Cinemateket er en stor succes. Publikum i Filmhuset har taget godt imod initiativet, der blev sat i verden for et år siden. Fra september inviterer Cinemateket også på Månedens dokumentar, der ligesom Månedens film vises i en lidt længere periode.

Trods dokumentarfilmens fremgang i de senere år, når mange af de fremragende film ikke ud i danske biografer. Med et nyt initiativ, Månedens dokumentar i Cinemateket, får Filmhusets publikum nu mulighed for at få store oplevelser med internationale dokumentarfilm. Bag tiltaget står Cinematekets programredaktion, CPH:DOX og European Documentary Network.

Fra 9. til 15. september inviterer Filmhuset til Danmarkspremiere på Lixin Fans kinesisk-canadiske "Last Train Home", der giver et indblik i de menneskelige omkostninger, der følger med den kinesiske mirakeløkonomi, som truer med at rive familier og hele det kinesiske samfund itu. Filmen vandt sidste år hovedprisen på Amsterdams internationale dokumentarfilmfestival (IDFA).

Last Train Home

"Last Train Home" følger Suqin og hendes mand Changhua, som forlod deres fattige landsby 16 år tidligere og siden har arbejdet 10-12 timer om dagen i en af Guangzhous mange tekstilfabrikker, der producerer billigt tøj til Vesten.

Det er kinesisk nytår, og ægteparret forlader ligesom hundrede millioner andre migrant-arbejdere en ussel barak for at begive sig ud på en anstrengende rejse på tusinder af kilometer for i nogle få dage at være sammen med deres familie.

Til daglig sender Suqin og Changhua alt hjem, hvad de tjener for at sikre deres børns uddannelse og give dem et bedre liv, end de selv har haft. Nu forenes de i få dage med sønnen Yang på 10 år og datteren Qin på 17.

Månedens dokumentarfilm "Last Train Home"
Cinemateket
9.-15. september, kl. 19:15

Billetter kan fra slutningen af august bestilles online på www.cinemateket.dk eller på tlf. 3374 3412 og afhentes i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55.