Månedens dvd-film - august 2014

DVD. I begyndelsen af august udkommer Esben Tønnesens krimi "Detektiverne" på dvd og senere på måneden følger Per Fly-dramaet "Monica Z". 

Detektiverne. Udkommer på DVD den 7. august

 

 

Esben Tønnesens spillefilmdebut "Detektiverne" handler om Mathilde (13), en hidsig enspænder, som er godt og grundigt frustreret over verdens tilstand med forurening, fattigdom, kvindeundertrykkelse etc. Der er ingen uretfærdighed, som er for lille (eller for stor) til Mathilde, og hun bruger det meste af sin tid på at være godt og grundigt rasende på de voksne. Desværre er der ikke rigtig nogen, som deler Mathildes frustrationer - slet ikke hendes arbejdsnarkoman-forældre - så efter en særlig voldsom konfrontation med en lærer i skolen, beslutter Mathilde at tage sagen i egen hånd og danne et detektivbureau, "D". D skal hjælpe de svage i samfundet og påtage sig de sager, som politiet ikke har ressourcer eller vilje til. Mathildes store plan har dog den lille hage, at hun ikke har særlig mange venner. Ingen, faktisk. De to eneste interesserede kandidater er hendes klassekammerater, Gustav og Tobias. Den første er en venneløs nørd, hvis eneste bidrag til gruppen er hans evner til at spille computerspil og konstruere gadgets, som sjældent virker. Den anden, Gustav, er tydeligt overvægtig og lidt af en kujon, men ifølge ham selv er han taekwondo-ekspert. Hans hvide bælte og manglende evner berettiger dog ikke helt betegnelsen "ekspert"...

"Detektiverne" udkommer på dvd den 7. august.

Monica Z. Udkommer på DVD og blu-ray den 21. august

 

 

Per Flys "Monica Z" er den næsten sandfærdige historie om den store svenske jazzsangerinde Monica Zetterlund. Monica er enlig mor og bor hos sine forældre langt ude på landet i Sverige. Hendes far er en gammel og skuffet trompetist, som ikke tror på Monicas talent. Hun kæmper sig dog alligevel fri af de snærende bånd og kommer endda til USA for at synge, men vender skuffet hjem, da hun i et raceadskilt New York nægter at udskifte de sorte medlemmer af sit band. Hendes liv og karriere går i stå flere gange. Mest fordi hun både har et stort forbrug af mænd og spiritus. Og selv om hendes talent er indlysende, og hun er meget anerkendt, findes der aldrig nok bekræftelse i verden for Monica Z.

"Monica Z" udkommer på dvd og blu-ray den 21. august.