Månedens DVD-film i september 2014

DVD. "En du elsker" og "Det andet liv" udkommer på dvd i morgen den 11. september.

"En du elsker"

Hvis du ikke fik chancen for at se Pernille Fischer Christensens "En du elsker" i biografen, udkommer filmen nu på dvd. Filmen vandt i sommer publikumsprisen på Los Angeles Film Festival og to priser på på Festroia International Film Festival, herunder for Bedste kvindelige skuespiller (Birgitte Hjort Sørensen). Filmen er desuden udvalgt som et af tre danske bud på en Oscar nominering.

"En du elsker" omkredser et møde mellem to fortabte skæbner, en voksen mand og en dreng. Thomas Jacob bor i Los Angeles og er en verdensberømt rockmusiker med succes og mange brændte broer. Da han efter mange år vender tilbage Danmark for at indspille nyt album med sin faste musikproducer, tropper hans voksne datter, Julie, op. Med sig har hun barnebarnet, den 11-årige Noa, og snart bliver Thomas mod sin vilje tvunget til at tage sig af drengen. De to begynder, stik imod alle odds, langsomt at finde hinanden igennem musikken. Men så indtræffer katastrofen, og Thomas må se i øjnene, at han skal træffe et valg, der forandrer hans liv for altid.

"Det Andet Liv."

"Det Andet Liv" der havde premiere den 7. august, udkommer allerede i butikkerne den 11. september, og har blandt andet fået fem flotte stjerner af Filmbladet EKKO.

EKKO skriver i anmeldelsen af filmen: "Ubesværet smidigt og underfundigt flettes tre historier sammen om mennesker, der finder hinanden via netdating og forsøger at leve deres hemmelige drømme ud. Banalt på papiret, men ikke på lærredet, fordi Elmer registrerer hver lille følelseskrusning så hypersensitivt nuanceret og gang på gang rammer en bittersød tone klokkerent."

"Det Andet Liv" handler om sådanne øjeblikke, der ændrer liv, og om hvordan vi dealer med de konsekvenser, som følger med. Filmens karakterer, bundet sammen af chat og dating over nettet, er draget af en længsel efter "noget andet" og tager alle et skridt mod dette uvisse. Det medfører en destruktion af livet, som de kendte det, men det viser også nye veje. Ud af selvbedraget, eller længere ind i det. Multiplotformen giver historierne et skæbnefællesskab, og de enkelte sekvenser skaber fornemmelsen af et smugkig ind i et menneskes liv i et afgørende øjeblik.