Månedens dvd-film – Juni 2014

DVD. "Klassefesten 2 – begravelsen" er netop udkommet på dvd og blu-ray. "Kartellet" og "Klumpfisken" er lige om hjørnet.

Klassefesten 2 – begravelsen. Udkom på dvd og blu-ray den 10. juni

Da Mikkel Serups komedie "Klassefesten 2 – begravelsen" havde premiere i februar, fik filmen den 4. bedste åbningsweekend for en dansk film i 10 år. I alt nåede hele 604.364 at se den i biografen.

Nu kan dvd-publikummet også grine af de tre venner Thomas (Troels Lyby), Andreas (Anders W. Berthelsen) og Niels (Nicolaj Kopernikus). Thomas skal endelig giftes, og Andreas har arrangeret århundredets polterabend... synes han selv. Men et dødsfald under Thomas' polterabend sender de tre venner afsted på en uforglemmelig tur mod en begravelse, de sent vil blive tilgivet for. Speeddating, utroskab og nærdødsoplevelser sætter deres forhold til hinanden gevaldigt på prøve. Spørgsmålet er, om de tre venner kommer helskindet igennem turen og begravelsen – og om de når hjem til Thomas' bryllup i tide.

Kartellet. På dvd og blu-ray den 26. juni

Charlotte Sachs Bostrups spændingsdrama "Kartellet" har ligeledes Anders W. Berthelsen i hovedrollen. Her spiller han Lars Halbo, som har overtaget sin fars vvs- og el-entreprenør-forretning. Lars er ambitiøs og beslutter sig for at byde ind på større byggeopgaver – men kommer i konkurrence med nogle af branchens største spillere. Det viser sig, at de har et organiseret prisaftale-system, hvori de skiftes til at få de attraktive ordrer med store fortjenester. De vil ikke finde sig i at Lars underbyder dem, og prøver at få ham over på deres side. Lars nægter at gå ind i kartelsystemet og byder fortsat under de øvrige entreprenører, hvilket fører til angreb fra kartellets side – både på hans forretning og på hans privatliv.

"Kartellet" udkommer på dvd og blu-ray den 26. juni.

Klumpfisken. På dvd den 26. juni

"Klumpfisken" er Søren Balles spillefilmdebut – og en personlig udviklingshistorie i en ramme af torskefiskeri og kvotespekulation med et drys kærlighed.

45-årige Kristian (Henrik Birch), kaldet Kesse, er tredje generations fisker bosat ved vindblæste Hirtshals i Nordjylland. Nye tider i fiskeriet lægger pres på fiskerne, og Kesse kæmper en desperat kamp for at holde hovedet oven vande og kreditorerne fra døren. Kesse tvinges derfor ud i mere lyssky metoder, som bl.a. fører til mødet med den kvindelige havbiolog Gerd fra København. Trods deres åbenlyse forskelligheder forelsker de sig hovedkulds i hinanden, og Kesse står pludselig overfor et svært valg: Skal han fortsætte med at kæmpe for det liv, han kender så godt, eller skal han starte på en frisk?

"Klumpfisken" udkommer på dvd den 26. juni.