Månedens dvd-udgivelser – marts og april

DVD OG BLU–RAY.  Se eller gense årets helt store Bodil-vinder, Bille Augusts "Stille Hjerte", grin af Bodil Jørgensens Robert-belønnede præstation i "All Inclusive", nyd Susanne Biers stjernespækkede "Serena" eller bliv klogere på Færøerne med dokumentarfilm-bokssættet "Vestlige afkroge". Her er månedens dvd- og Blu-ray-udgivelser.

"Vestlige afkroge" dvd-bokssæt – udkom den 17. marts

treblinkmodvestfra "Tre blink mod vest" af Ulla Boje Rasmussen

"Vestlige afkroge" er et dvd-bokssæt med Ulla Boje Rasmussens "1700 meter fra fremtiden" og "Tre blink mod vest", der begge er dokumentarfilm, som fortæller om Færøerne. Udover de to ny-digitaliserede film får man i bokssættet også bonusmateriale med blandt andet en epilogfilm til "1700 meter fra fremtiden" og fotoserier fra begge film, samt en booklet med artikler om Færøerne og filmene. Der udkommer også et begrænset antal Collector's Items, der udover dvd'erne består af et grafisk særtryk af den færøske kunstner Bárður Jákupsson.

"Stille Hjerte" udkom på dvd og Blu-ray den 26. marts

Årets helt store Bodil-vinder, der blandt andet vandt for Bedste Film, Bedste kvindelige hovedrolle og Bedste mandlige birolle, er netop udkommet på dvd. I filmens samles tre generationer af en familie over en weekend. Søstrene Sanne og Heidi har accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres. Men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutning sværere at håndtere og gamle konflikter dukker op til overfladen.

"Serena" udkommer på dvd og Blu-ray den 16. april

Jennifer Lawrence og Bradley Cooper spiller de centrale roller i Susanne Biers amerikansk/fransk producerede og engelsksprogede  "Serena", der udkommer på dvd 16. april. Filmen udspiller sig i North Carolinas bjerge i slutningen af 1920'erne. George og Serena er forelskede og nygifte, og de er i gang med at opbygge et tømmerimperium. Serena viser sig hurtigt at være mændene ligeværdig. Hun tilser tømrerne, jager klapperslanger og redder endda en mands liv i skoven. Med al den magt og indflydelse som George og Serena efterhånden tilegner sig, nægter de at lade nogen som helst stå i vejen for deres altoverskyggende kærlighed og ambitioner. Men da Serena opdager Georges skjulte fortid og står ansigt til ansigt med sin egen uforanderlige skæbne, begynder deres passionerede ægteskab at smuldre og bevæge sig mod et dramatisk opgør.

"All Inclusive" udkommer på dvd og Blu-ray den 30. april

Bodil Jørgensen vandt en Robert for sin rolle som Lise i "All Inclusive", som man i slutningen af april kan få på dvd. Filmen handler om den kaotiske Ditte på 30 og hendes storesøster, den alt for fornuftige Sigrid, tager til Malta med deres mor Lise, for at fejre hendes 60-års fødselsdag. Lise er lige blevet forladt af sin mand, pigernes far, og de to søstre er ikke helt enige om, hvordan de skal få deres ulykkelige mor op af kulkælderen igen. Som ferien skrider frem, udvikler den sig til et absurd trekantsdrama, hvor søstrene stædigt kæmper om Lises kærlighed og opmærksomhed – i et virvar af charter, jalousi, familiemønstre, løgne, disco og en fingerfærdig bartender, der hedder Antonio.