Månedens Film: 'In the Aisles'

Som Månedens Film i september blænder vi i samarbejde med CPH PIX og Goethe Institut Dänemark op for det hjertevarme arbejdsplads-drama ’In the Aisles’. Spilleperiode: 6. -15. september. Første visning er gratis for Cinematekets medlemmer.

”En gribende, underholdende og helt igennem sympatisk film,” skrev The Guardian om den snurrige komedie ’In the Aisles’, der modtog to priser og megen omtale ved årets filmfestival i Berlin. 

"En gribende, underholdende og helt igennem sympatisk film"

- The Guardian

Thomas Stubers film udspiller sig i et stort supermarked, hvor den unge, fåmælte Christian (Franz Rogowski) netop er blevet ansat til at flytte varer og fylde hylder op med en gaffeltruck. 

Han bliver oplært af den melankolske kollega Bruno, der betragter sit nuværende job som et sørgeligt tilbageskridt fra det frie liv som chauffør på de åbne landeveje. Under de lange arbejdsdage og nattevagter sender Christian ømme blikke til Marion (Sandra Hüller/’Min far Tony Erdmann’), der er ansvarlig for afdelingen for Süsswaren (slik). 

Christian og Marion mødes ved kaffeautomaten og bliver langsomt tiltrukket af hinanden. Filmens fornemme lyddesign forstærker, hvad Christian hører i det virkelige liv og i sin fantasi, og formilder hans følelser. ’In the Aisles’ er en stilfuld low-key-film om ensomhed, kærlighed og gaffeltruck-konflikter. 

 

 

 

 

Det hjertevarme arbejdsplads-drama vækker mindelser om Aki Kaurismäki og Roy Andersson.

Den første visning er som vanligt gratis for medlemmer – billetter til denne visning skal afhentes senest to dage forinden. 

Anmelderne skriver:

★★★★★ "In The Aisles gennemstrømmes af en stilfærdig humanisme og lader kærligheden gro i de mest trøstesløse omgivelser" - Cphculture

★★★★★ "Arbejdspladsen rummer uheldig fortid og forsigtige drømme i vidunderlig tysk film" - Berlingske

★★★★★ "Tysk perle leverer ren palleløfterpoesi" - Soundvenue

★★★★★ "Instruktør Thomas Stuber [lykkes] overordentligt godt med en særegen blanding af romantik og socialrealisme i en beretning om det svære tilhør i en moderne verden" - Kristeligt Dagblad

★★★★ "En stille stemningsfuld og sympatisk film" - Filmmagasinet Nosferatu

★★★★ "In the Aisles er et humoristisk og hjertevarmt supermarkedsdrama, der finder menneskeligheden i kolde omgivelser" - Kinosaur 

★★★★ "Begavet udtænkt" - Jyllands-Posten

"Fantastisk fin romance" - Information

 

Tid: 6.-15. september
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København
Billetbestilling: Cinemateket.dk eller 3374 3412