Månedens film på dvd i april

Seks meget forskellige danske film får premiere på dvd i april måned. Her gælder det "Applaus", "De vilde svaner", "Ved verdens ende", "Det perfekte kup", "Original" og "Veras historie".

Applaus på dvd fra den 6. april

Paprika Steen brillerer i rollen som den anmelderroste skuespillerdiva Thea, der er mærket efter mange år i rampelyset. Hun er just vendt tilbage efter et afvænningsophold og vil nu genoptage kontakten til sine to børn, men virkeligheden og fortiden spøger i kulissen.

Filmen er Martin Zandvliets debutfilm og er blevet til med støtte fra New Danish Screen under Det Danske Filminstitut og produceret af Mikael Chr. Rieks for Koncern TV- & Filmproduktion.

Se trailer for filmen her

DeVildeSvaner_1

De vilde svaner på dvd fra den 6. april

Dronning Margrethe II har sat et solidt fingeraftryk på filmen, hvor hun har stået for manus, scenografi og kostumer. "De vilde svaner" er en filmatisering af H.C. Andersens eventyr fra 1838 af samme navn.

Filmen er instrueret af Peter Flinth og Ghita Nørby, støttet af Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio og produceret af Jacob Jørgensen for JJ Film.

Se trailer for filmen her.

Ved verdens ende

Ved verdens ende på dvd fra den 20. april


En hæsblæsende actionfilm med bl.a. Nikolaj Lie Kaas og Nikolaj Coster-Waldau indblandet i mysteriet om en særlig indonesisk blomst, der efter sigende skulle give evigt liv.

Filmen er instrueret af Tomas Villum Jensen og produceret af bl.a. Tivi Magnusson, der i marts vandt en Oscar for bedste kortfilm med "The New Tenants".

"Ved verdens ende" er støttet af Det Danske Filminstitut og produceret af M&M Productions.

Se trailer til filmen her.

verashistorie_450 (2)

Veras historie - en film om modstandskamp på dvd nu

Filmen er en dokumentarisk portrætfilm om modstandskvinden Vera Vang, der under Anden Verdenskrig var en del af den danske modstandsbevægelse.

"Veras historie" er instrueret af Elisabeth Rygård og produceret af Wide Film Service, og kan købes via Sohns Forlag på www.sohn.dk.


original_foto_linus eklund

Original på dvd fra den 13. april

Den lidet heldige unge mand Henry har tilpasset sig sine omgivelser så meget, at han nu går i ét med dem. Men efter mødet med sin nye ven Jon begynder Henrys liv endelig at tage form.

Filmen startede som et projekt på Filmværkstedet, men opnåede senere konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut og har efterfølgende vundet internationale priser, bl.a. i Shanghai.

"Original" er instrueret af Alexander Brøndsted og Antonio Tublén og produceret af Carsten Holst for Zentropa.

Se trailer til filmen her.

det perfekte kup

Det perfekte kup på dvd fra den 6. april

Drømmen om at begå den perfekte forbrydelse er ikke et fremmed motiv i filmens verden - denne drøm har de fire småforbrydere Sonny, Patric, Steen og Richael.

"Det perfekte kup" er instrueret af Dennis Holck Petersen og produceret for Stogie Film af Frederik Meldal Nørgaard.

Se trailer til filmen her.