Mange publikumsvenlige film på vej til biografen

Det store ansøgningspres på 60/40-ordningen er ikke i sig selv et faretegn, lyder det fra Det Danske Filminstituts administrerende direktør Henrik Bo Nielsen i en kommentar til en historie i dagens B.T.

Dagbladet B.T. bringer i dag, onsdag den 7. juli, en historie med overskriften "Familiefilm i fare" med henvisning til, at der i indeværende forligsperiode ikke er flere midler til rådighed for 60/40-ordningen. Som følge heraf vil der, ifølge avisen, komme en periode uden 60/40-støttede film i biograferne. Artiklen opfordrer publikum til at "nyde det, mens man kan". I den anledning udtaler DFI's direktør, Henrik Bo Nielsen:

"Det er med nogen overraskelse, at vi i dag har læst B.T.'s udlægning af situationen omkring de film, der støttes på 60/40-ordningen. B.T. gør gældende, at den pågældende type film "er i fare for at forsvinde ud af landets biografer."

"Det er ærgerligt, at B.T. valgte at ignorere de kendsgerninger, som DFI præsenterede for bladet i går. Med ti støttetilsagn på ordningen i år er der flere film på vej end på noget andet tidspunkt i denne forligsperiode, og man kan derfor forvente et bredt filmudbud det næste års tid og dermed rigtig meget for publikum at vælge imellem."

"Der har i dette sidste år af forligsperioden været stor søgning til ordningen og benhård konkurrence om filmstøtten. Vi synes bestemt ikke, at det er nogen ideel situation, at ordningen allerede efter tre ansøgningsrunder har opbrugt hele budgettet, men som direktør for DFI er det vanskeligt at begræde, at der altså i år er flere film, der har kvalificeret sig end på noget andet tidspunkt i forligsperioden."

"Der er principielt ikke noget overraskende i, at de forskellige støtteordninger løber tør hen mod slutningen af forligsperioden. Der arbejdes på alle ordninger med at støtte det, der kvalificerer sig, så langt midlerne rækker. DFI deler naturligvis bekymringen hos de producenter, der får et afbræk i deres arbejde, mens vi venter på en ny forligsperiode, og Filminstituttet arbejder målrettet på at finde overgangsordninger i forhold til næste forligsperiode, der kan gøre afbrækket så kort som muligt."