Manu Sareens børnebog om Iqbal Farooq filmatiseres

PRODUKTION. Tilde Harkamp skal instruere forfatter og minister Manu Sareens børnebog om Iqbal Farooq efter manuskript af Renée Toft-Simonsen.

Optagelserne er netop nu i fuld gang til den nye danske familiefilm, "Iqbal Farooq", der er baseret på den nuværende Minister for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Manu Sareens børnebogserie om den 13-årige dreng, Iqbal, og alle de eventyr, hans sprudlende personlighed gang på gang kaster ham ud i – som regel i selskab med sine venner, store familie og farverige bekendtskaber.

Den 13-årige Iqbal er en charmerende, fantasifuld og sjov dreng, hvilket ifølge hans far slet ikke er nok, hvis man skal blive til noget i verden. Da Iqbal sammen med sin jævnaldrende veninde, Sille, og lillebroren, Tariq, ved et uheld kommer til at sprænge deres skole i luften, er hans far dog det mindste problem. De to forbrydere, Æselmand og Svinet, vil nemlig have fat i opskriften på det tilfældigt hjemmebryggede sprængstof og sprænge Tivoli i luften. Forbryderne kidnapper hans lillebror Dindua for at presse opskriften ud af ham, og så går jagten ind for at befri Dindua og redde Tivoli.

"Iqbal Farooq" bliver instrueret af den spillefilmdebuterende Tilde Harkamp, der allerede er en meget erfaren instruktør med succesrige tv-serier som bl.a. "Tvillingerne og Julemanden", "Ludvig og Julemanden" og "Lærkevej" bag sig.

I rollen som Iqbal Farooq debuterer Hircano Soares og Sille spilles af Liv Leman Brandorf. I de øvrige ledende roller ses Rasmus Bjerg, Andreas Bo, Arien Alexander Takiar, Moowgliie Duissara, Runi Lewerissa, Sara Massoudi, Dar Salim, Tine Thiesgaard, Sarah J. Brandt Hermansen, Patricia Schumann, Torben Zeller, Ditte Hansen og Martin Brygmann.

Som i bøgerne sigter filmen efter at blive både skør, varm og - ikke mindst - tidssvarende med sit universelle budskab om sammenhold og samarbejde på tværs af kulturer og baggrund med udspring i Iqbals farverige familie og miljø.

Manuskriptet er skrevet af psykolog og forfatter Renée Toft Simonsen, og det er hendes debut som spillefilmmanuskriptforfatter. Hun har dog tidligere skrevet en lang række bøger, bl.a. børnebøgerne om Karla, hvoraf flere allerede er filmatiseret.

Filmen produceres af Elisabeth Victoria Poulsen, Christian Potalivo og Mikael Olsen for Miso Film i koproduktion med Ellen Riis for Basmati Film.

"Iqbal Farooq" har et budget på 17,5 mio. kr. og er støttet af Det Danske Filminstitut under Markedsordningen.

Optagelserne, der startede 4. maj og slutter 24. juni, foregår i København samt på Djursland.

Filmen får dansk biografpremiere torsdag den 17. december 2015.

Tags: Iqbal Farooq