"Maria Larssons evige øjeblik" nomineret til Golden Globe

The Hollywood Foreign Press Association har i dag nomineret Jan Troells dansk-svenske spillefilm "Maria Larssons evige øjeblik" til den fornemme Golden Globe Awards i kategorien Best Foreign Language Film.

"Maria Larssons evige øjeblik" fik dansk premiere den 31. oktober og kan stadig kan ses i biograferne. Filmen er en dansk-svensk koproduktion med Maria Heiskanen, Michael Persbrandt og Jesper Christensen i de bærende roller, og filmen er produceret af det danske produktionsselskab Final Cut.

"Maria Larssons evige øjeblik" har vakt begejstring på først Telluride Film Festival i USA og siden Toronto Film Festival i Canada, hvor den blev solgt til distribution i USA.

Både de internationale filmbrancheblade og de danske anmeldere har været begejstrede for Troells film om den fattige Maria, der i det tidlige 1900-tals Sverige formår at slå igennem som fotograf, trods et hårdt liv med mange børnefødsler og en fordrukken ægtemand.

Det er de internationale journalister med base i Californien, som skriver til hele verden om film og tv-produktion, der står bag Golden Globe Awards. Prisfesten afholdes for 66. gang, og det foregår den 11. januar.

Filmen er indstillet fra Sverige til Oscar-nominering , hvor vi fra Danmark har indstillet "To verdener".

Golden Globe Awards

Maria Larssons evige øjeblik:
DFI factsheet
Filmtrailer