Martin de Thurah med i Venedig

Billede til artiklen Martin de Thurah med i VenedigFor anden gang denne sommer deltager Martin de Thurah på en af verdens fineste filmfestivaler. Først blev "Ung mand falder" vist på Cannes Festivalen, og nu er "Vi der blev tilbage" udtaget til Venedig Film Festival.

"Vi der blev tilbage" handler om den 10-årige Adam, der lever alene sammen med andre børn, efter alle voksne har forladt dem. De voksne er ramt af en epidemisk håbløshed, og deres blod har skiftet farve fra rødt til gråt. Men da Adams veninde Ida også rammes af de samme symptomer og forlader byen, beslutter han sig for at gøre en ende på galskaben og få Ida tilbage.

Selv tror Martin de Thurah, at det er kombinationen af filmenes særlige visuelle udtryk og tematiske indhold, der har skaffet ham plads i Venedig og Cannes. ""Vi der blev tilbage" er et moderne eventyr om håb," udtaler instruktøren.

Filmen kan med børn i hovedrollerne og sin allegoriske form i første omgang tage sig ud som en børnefilm, men både handling og æstetik er dyster. "Den er nok lige på kanten, men den kan ses af både voksne og børn," fortsætter Martin de Thurah, "Da jeg var barn, var jeg selv mest fascineret af de mere mørke film, som f.eks. "Brødrene Løvehjerte."

Dette års Venedig Film Festival løber fra den 27. august til den 6. september, hvor "Vi der blev tilbage" deltager i et konkurrenceprogram for kortfilm. "Vi der blev tilbage" bliver også vist på den danske børnefilmsfestival BUSTER i september.

Udover sine to korte fiktionsfilm har Martin de Thurah instrueret en række internationalt prisbelønnede musikvideoer, som bl.a. kan ses på hans MySpace-profil. Her findes også trailers til hans to film.

Martin de Thurahs MySpace
http://www.myspace.com/martindethurah

DFI factsheet
http://www.dfi.dk/english/Danish+films/ShortByDanishTitle/filmFact.htm?FilmID=20369

Foto: Søren Solkær Starbird