Måske uskyldig - tæt på tuneseren bag tuneserloven

Onsdag den 10. juni får en ny kontroversiel dansk dokumentarfilm premiere i Cinemateket. "Måske uskyldig" skildrer en kvindes kærlighed til sin terrormistænkte mand og hendes kamp for hans løsladelse.

I februar 2008 slår PET døren ind til Hafsas hjem og fængsler hendes tunesiske mand, Karim, mistænkt for at ville dræbe tegneren Kurt Westergaard. Med en ny terrorlov i hånden kan PET udvise Karim uden rettergang, uden at fremlægge beviser og uden, at Karim har mulighed for at forsvare sig ved en domstol.

Med en ny terrorlov i hånden kan PET udvise Karim uden rettergang

Debatten om de administrative udvisninger rasede i månedsvis. Hvordan sikrer man statens sikkerhed uden at gå på kompromis med borgernes retssikkerhed? Er man altid uskyldig, til det modsatte er bevist? Overbevist om Karims uskyld gør Hafsa alt, hvad hun kan for at hjælpe sin mand, der i offentlighedens øjne allerede er dømt som terrorist.

"Måske uskyldig" stiller et skarpt lys på terrorlovgivningen og dens konsekvenser for de involverede mennesker. Hafsas historie giver et usædvanligt indblik i, hvordan pårørende til terrormistænkte mærker konsekvenserne af de nye love.

Filmen er instrueret af Nagieb Khaja og produceret af Henrik Grunnet for Eyeworks. "Måske uskyldig" har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut via New Danish Screen-ordningen.

I forbindelse med visningen onsdag den 10. juni vil der være en introduktion og efterfølgende debat med instruktøren og indbudte gæster. Arrangementet starter kl. 19.00 og varer to timer.

Billetter kan bestilles på tlf. 3374 3412 eller www.cinemateket.dk

[Fotograf ubekendt]