Masterclass med Charles Atlas

BEGIVENHED. Charles Atlas, en af dansefilmens pionerer, arbejder sammen med danske Bullitt Film på en musikdokumentar om Antony and the Johnsons' performance "Turning". Den New York-baserede instruktør er netop nu i Danmark, og søndag er der masterclass med Atlas på Statens Teaterskole.

Danske Bullitt Film producerer sammen med Charles Atlas og Antony filmen "Turning" - en musikdokumentar baseret på en performance med samme titel.

Antony and the Johnons er verdenskendt for en inciterende, længselsfuld og hudløs musik, båret af Antonys sært androgyne og storslåede vokal. De har lavet flere koncerter i Danmark, senest i Koncerthuset den 3. og 4. september.
 
I 2006 gik Antony sammen med filminstruktør og videokunstner Charles Atlas om at skabe et koncertværk, der undersøger det feminine. "Turning" har nu været på anmelderrost turné i Europa med Antony som musikalsk frontfigur og Charles Atlas som skaber af koncertens visuelle look.
 
Filmen "Turning" undersøger 'hjertet' i den performance. I filmen tilføjer 13 transseksuelle kvinders fortællinger fra livets skyggesider et afgørende fortællelag.

Tid & Sted

Søndag den 11. september kl. 14-17.

Skolen for Moderne Dans
Philip de Langes Allé 3
1435 København K.
 
Artist Talk er støttet af DIVA, Statens Kunstråd.

Charles Atlas har igennem årtier præget den internationale kunstverden med film om moderne dans og videoinstallationer. Han er blandt andet kendt for sit tætte samarbejde med koreografen Merce Cunningham. Atlas har desuden lavet film med markante kunstnere som Leigh Bowerey, Marina Abramovic og Michael Clark.

Mangeårigt dansk-amerikansk samarbejde

Producer Vibeke Vogel fra Bullitt Film har haft et mangeårigt samarbejde med Charles Atlas. I 1991 producerede Vogel den kontroversielle "Super Honey", og et par år senere samarbejdede hun med Atlas om  "The Legend of Leigh Bowery". I 2002 blev Atlas en væsentlig medspiller på projektet “Moving North”, hvor ti nordiske koeografer lavede film.

Søndag den 11. september deltager Charles Atlas sammen med Vibeke Vogel i en Artist Talk, hvor han præsenterer sine film og værker.

"Turning", som Bullit Film co-producerer med Beofilm med støtte fra DFI, DR K og NFTF, bliver desuden vist som work-in-progress på CPH:DOX til november, hvor Charles Atlas også er Artist In Focus.