Max & the Magic Marker springer ud på Wii

Københavnske Press Play har netop lanceret et af de første danske spil på Wiiware-platformen: Historien om den tusch-svingende Max og hans dramatiske jagt på det monster han selv har skabt.

Drengen Max er kreativ. Men kreativitet og magiske tuschpenne kan være en farlig cocktail, især når det første man tegner er et monster, der øjeblikkeligt giver sig til at hærge ens fantasiunivers. Max tøver dog ikke: Resolut tegner han sig selv ind i historien, og nu går jagten ind.

Det er præmissen for PressPlays nye platformspil til den populære Wii-spillekonsol. Spilleren skal føre Max hoppende og løbende igennem farverige, men farefulde forhindringer. Denne opgave er velkendt territorium for kendere af genren, men nyt er muligheden for at bremse tiden, hvilket muliggør mere tænksom analyse, og muligheden for at tegne objekter som kan optræde i spilverdenen som hjælpemidler.

New Danish Screen Spil-ordningen

Max & the Magic Marker er det første New Danish Screen-støttede spil som udgives kommercielt. Besøg spillets website.

New Danish Screen – Spilordning har i 2008 og 2009 støttet udviklingen af danske computerspil for børn. Formålet med ordningen har været at sikre, at dansk spiludvikling bevarer, styrker og udvikler sin dynamik og mangfoldighed. Forgøgsordningen udløb i slutningen af 2009.

Store forventninger

Allerede inden udgivelsen var forventningerne til spillet høje. Websitet Nintendolife har kaldt det "en af de mest kreative udgivelser [på Wiiware] til dato" og diygamer.com har betegnet det som et spil "du ikke har lyst til at gå glip af". Spillet har desuden modtaget en European Innovative Games Award for innovativt spildesign og blev "Best Overall Game" ved Unity Awards sidste år.

Ny forretningsmodel

Max & the Magic Marker udgives ikke efter den traditionelle papæskemodel. I stedet udbydes det som download på Wiiware, Nintendos digitale distributionskanal. Mellemhandleren droppes hermed og indtjeningen deles direkte mellem PressPlay og Nintendo. Prisen for at hente spillet er 75 kr. og man kan prøve en gratis demo på spillets hjemmeside.

Spillet har modtaget udviklingsstøtte gennem New Danish Screen Spilordningen under Det Danske Filminstitut.