Med James Ivory til premiere i Cinemateket

VIDEO. Den amerikanske instruktør James Ivory besøgte Cinemateket i forbindelse med premieren på hans seneste film "The City of Your Final Destination". FILMupdate var med og fik en snak med instruktøren om livet med film.

Alle billetter var revet væk, da månedens film i Cinemateket "The City of Your Final Destination" havde premiere i fredags i Cinemateket. Blandt publikum var filmens instruktør James Ivory, der besøgte Danmark for første gang i sit 85-årige lange liv.

"The City of Your Final Destination" havde amerikansk premiere i 2009, men på grund af distributionsvanskeligheder er den først kommet til Danmark i år.

Se filmen i Cinemateket

The City of Your Final Destination kan ses i Cinemateket til og med den 23. februar 2014.

Efter filmen svarede James Ivory på spørgsmål fra publikum. Der blev blandt andet talt om den Oscar-vindende instruktørs mange møder med nogle af filmhistoriens største skuespillere, valg af musik og fremtidige filmplaner.

Q&A med James Ivory

James Ivory er især kendt for sine film om overklassen med dens victorianske manerer og u-victorianske drifter som "Værelse med udsigt", "Resten af dagen" og "Howards End".

FILMupdate mødte efterfølgende James Ivory til en lille snak om, hvorfor han stadig laver film, og hvordan han har udviklet sig som instruktør gennem sit lange liv.

Interview med James Ivory

 

The City of Your Final Destination kan ses i Cinemateket til og mod den 23. februar 2014.

Tags: Cinemateket