Med skolen i biografen laver fireårig aftale med Fyn

BØRN & UNGE. Kulturregion Fyn har bevilget et fireårigt tilskud til skolebioordningen "Med skolen i biografen".

Kulturregion Fyn har besluttet at støtte den populære skolebioordning for børn med et tilskud på 200.185 kr. om året de kommende fire år. Den fireårige aftale er et resultat af samarbejdsaftalen mellem Det Danske Filminstitut og Kulturregion Fyn, der i de kommende år danner ramme om en sammenhængende strategi og konkrete filminitiativer på Fyn.

Med skolen i biografen inviterer elever og lærere en tur i biografmørket i skoletiden og præsenterer spillefilm fra hele verden. Til alle film udarbejdes gratis undervisningsmateriale.

Det er godt at have en langsigtet plan, og derfor er støtten fra Kulturregion Fyn vigtig", udtaler biografkonsulent ved Det Danske Filminstitut, Jacob Breuning. "Børnene er fremtidens publikum og gode kulturvaner skal fødes i barndommen."

Bookingen til den kommende sæson af Med skolen i biografen er i fuld gang, og allerede nu har 170.000 tilmeldt sig ordningen. Da tilmeldingen åbnede i Nordjylland i sidste uge, blev der på et kvarter solgt 10.000 billetter og på den første dag hele 25.000.