MEDIA støtter danske produktioner

EU's MEDIA-program støtter igen en række danske film- og spilproduktioner.

Zentropa modtager 372.000 kr. til Von Triers "Antichrist", som for tiden trækker et stort publikum til i et begrænset antal biografer; med visningskopier ude i 18 biografer er den på bare 12 dage  set af godt 33.000 . Desuden modtager Zentropa 165.000 kr. til den nye familiefilm "Zoomerne", som Filminstituttet tidligere har støttet gennem den kun et år gamle ordning RÅFILM, der tilgodeser film produceret for under 10 millioner kr. og med et forventet publikum på mindst 75.000.

Bastard Film og Nimbus Film modtager hver især knapt 1,5 millioner kroner i en såkaldt slate-funding, der går til at finansiere en række filmproduktioner.

Spilfirmaerne Apex Virtual Entertainment og ABCity har hver fået tildelt 750.000 kroner til spilprojekterne "Riders and Ranches" og "ABCity"; spil som tidligere har modtaget støtte gennem den danske spilstøtteordning ved New Danish Screen.

Firmaet Arthouse Production modtager i denne omgang også udviklingsstøtte på 450.000 kroner til Bille Augusts næste projekt "Himmel på Jorden". Filmen er baseret på Dan Hilflingers biografi om sit livs kærlighed og hemmelige liv under den kolde krig som spion bag jerntæppet.

Støtten til "Antichrist" og "Zoomerne" gives gennem MEDIA's særlige I2I-støtteordning, som tager hensyn til  øgede omkostninger, der påløber en filmproduktion i form af forsikringer og bankfinansiering. "Zoomerne" kan ses i biografen fra 4. juni.