Megatapper Orla Frøsnapper

BIOTAL. Orla Frøsnapper har været oppe at slås med de store drenge i biografsalene i denne sommer, og 3D-versionen af Ole Lund Kirkegaards fortælling om Orla Frøsnapper har scoret på udholdenhed.

Peter Dodd og Crone Films 3D-version af Ole Lund Kirkegaards fortælling har tiltrukket det unge publikum hen over sommeren trods hård konkurrence.

Orla Frøsnapper i 3D, der havde premiere onsdag den 1. juni, havde efter første uge solgt godt 40.000 billetter, selv om de animerede drenge i åbningsweekenden gik direkte i clinch med stærkt etablerede filmtitler som fjerde udgave af Pirates of the Caribbean, opfølgeren på "The Hangover" og femte omgang af X-Men, prequellen "First Class".

Efter fire uger så det ud til at billetsalget var på vej ned, men selv om endnu flere stærke brands som "Harry Potter 7. del 2", "Kung Fu Panda 2" og "Transformers 3" dukkede op, vendte filmen tilbage blandt de fem bedst sælgende film i biograferne, og den går stadig i rigtig mange biografer.

Orla-billetter

Antal solgte billetter pr. biografuge. Biografugen går fra torsdag til onsdag. Efter otte uger havde "Orla Frøsnapper" solgt 156.703 billetter, og den rundede i denne uge de 160.000.
* Filmen åbnede usædvanligt på en onsdag, 1. juni inden Kristi Himmelfart, og havde en række forpremierer.

 

Filmens producent Nina Crone glæder sig over, at animationen af Ole Lund Kirkegaards fortælling har kunnet konkurrere med det tætte udbud af store internationale produktioner: "Orla har klaret sig rigtig godt gennem sommeren, og den har nu solgt over 160.000 billetter. Den er blevet rigtig fint modtaget af biografgængerne, som giver den gode ord med på vejen, og så har den ikke helt uventet fulgt vejrkurverne."

Lanceringskonsulent ved Det Danske Filminstitut, Sanne Juncker Pedersen tilføjer: "Typisk vil billetsalget falde mere eller mindre fra uge til uge, men en film kan agere anderledes om sommeren, når familierne har fri. Når publikum synes godt om en film og oven i købet anbefaler den videre, har vi også tidligere set gode eksempler på film, der klarer sig på den lange bane."

2D-version også populær

Filmen har solgt stort set lige mange 3D- og almindelige billetter, og det overrasker Nina Crone: "Det er kommet bag på os. Men der har været mange 3D-film i biograferne – flere end biograferne har kunnet få placeret i sale med udstyr – og derfor er 2D-versionen flyttet over i sale uden 3D, og er også gået godt der."

Crone Film er allerede i gang med produktionen af endnu en Ole Lund Kirkegaard-filmatisering i 3D, "Gummi T", om Gummi-Tarzan og hans lidt skøre far, som kaster sig ud i at coache sin søn. Den får premiere næste år.

Om kort tid er endnu et par danske animationsfilm ude i biograferne. Den 11. august er der premiere på Craig Franks "Jensen & Jensen", og 29. september åbner Thorbjørn Christoffersen, Kresten Vestbjerg Andersen og Philip Einstein Lipskis "Ronal Barbaren".

Læs mere om Orla i artiklen "Orla Frøsnapper på nye platforme" (27. maj 2011)