Menneskerettighedspris til dansk dokumentarfilm

Den danske dokumentarfilm "Vores lykkes fjender"/"Enemies of Happiness" instrueret af Eva Mulvad føjede mandag aften den 11. februar under Berlin Filmfestivalen endnu en pris til en lang række af internationale hædersbevisninger.

Den afghanske kvindelige politiker Malalai Joya modtog Den Internationale Menneskerettighedspris, som blev overrakt af Hilary Swank på vegne af Amnesty International og Cinema for Peace til en aktivist eller organisation, der er portrætteret i en spille- eller dokumentarfilm.

Eva Mulvad følger i "Vores lykkes fjender" den 28-årige Malalai Joya, der i 2005 stiller op til Afghanistans første demokratisk valgte parlament i 30 år.

Filmen, der er produceret af Helle Faber for Bastard Film, havde dansk premiere i november 2006. Den har derefter deltaget på en lang række festivaler og bl.a. modtaget en af de tre hovedpriser på verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA i Amsterdam, og juryens pris for dokumentarfilm på Sundance Film Festival i USA.

Malalai Joya, der blev valgt ind i parlamentet, fordømte tilstedeværelsen af tidligere Mujahideen-medlemmer i parlamentet, som hun beskrev som