Mere dansk til Berlin

BERLIN. Moritz Siebert og Estephan Wagners danskproducerede dokumentarfilm "Les sauteurs" er udtaget til filmfestivalen i Berlin i programmet Forum, og Pernilla Augusts svensk-danske spillefilm "Den alvorlige leg" med Mikkel Boe Følsgaard og manuskript af Lone Scherfig er i hovedprogrammets specialgalla-visninger.

Endnu en dansk film er på vej til Berlin. Dokumentarfilmen "Les sauteurs" af Moritz Siebert og Estephan Wagner er blevet inviteret med i sideprogrammet Forum.

På Marokkos kyststrækning ud mod Middelhavet ligger Melilla, og på bjerget oven for den spanske enklave lever tusindvis af håbefulde afrikanske migranter med en drøm om en dag at forcere hegnet ind til Europa. Abou fra Mali er en af dem. Han er hovedperson i "Les sauteurs" (springerne) og har selv ført kameraet i de 16 måneder, filmen følger ham, mens han forsøger at gøre "springet".

Bag "Les sauteurs" står det danske produktionsselskab Final Cut for Real, som også har produceret Joshua Oppenheimers Oscar-nominerede "The Look of Silence". Heidi Elise Christensen og Signe Byrge Sørensen har produceret, og filmen er blevet til med Færdiggørelsesstøtte fra Filmværkstedet og støtte fra DR og DANIDA.

Svensk-danske "Den alvorlige leg"

Den-alvorlige-leg-2
Den alvorlige leg. Foto: Erik Molberg Hansen

 

I Berlinale Special Galla, som er en del af hovedprogrammet, deltager Pernilla Augusts svensk-dansk koproduktion "Den alvorlige leg" med Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof, Liv Mjönes, Michael Nyqvist og danske Mikkel Boe Følsgaard.

Lone Scherfig har skrevet manuskript til filmen på baggrund af Hjalmar Söderbergs klassiske kærlighedsroman "Den alvorlige leg", der udspiller sig i begyndelsen af 1900-tallet. Arvid og Lydia forelsker sig, men skæbnen vil, at de bliver gift med andre. Følelserne mellem de to forsvinder dog ikke, og ti år senere indleder de et forhold, der bliver til en alvorlig leg.

Filmen er produceret af svenske B-Reel Films og koproduceret af Mikkel Jersin og Bo Ehrhardt for Nimbus Film med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Berlin Filmfestivalen afholdes fra 11. til 21. februar. Hele programmet er endnu ikke udmeldt.

Berlin 2016. Indtil videre er følgende offentliggjort:

  • Hovedkonkurrencen: Thomas Vinterbergs spillefilm "Kollektivet"
  • Generation Kplus: Siri Melchiors tre korte animationsfilm om "Lili"
  • Forum: Moritz Siebert og Estephan Wagners dokumentarfilm "Les sauteurs"
  • Berlinale Special Galla: Pernilla Augusts svensk-danske spillefilm "Den alvorlige leg" med Mikkel Boe Følsgaard og manuskript af Lone Scherfig. Koproduceret af Mikkel Jersin og Bo Ehrhardt for Nimbus Film.
  • Hovedkonkurrencen, kortfilm: Dansk-palæstinesiske Mahdi Fleifels engelsk-hollandsk-danske "A Man Returned"