Mexicansk PIX-film: Japón

Medlemmer af Cinemateket kan tirsdag den 13. april eksklusivt og aldeles gratis få en smagsprøve på en af de kommende CPH PIX film til arrangementet "Mexico på kanten".

"Japón" følger en suicidal aldrende maler, der forbliver navnløs gennem filmen. Manden indlogerer sig hos den gamle kvinde Ascen, der lukker ham ind i sit hjerte og efterhånden viger hans weltschmertz og ønsket om at dø tages op til overvejelse.

Filmen er i følge PIX programmet, "Et hovedværk inde for mexicansk film - såvel som i den nyere filmkunst." 

Den mexicanske instruktør Carlos Reygadas debuterede i 2002 med spillefilmen "Japón", som betragtes som en lille revolution inden for både filmkunst og social bevidsthed. Nogle vil måske kende instruktøren fra hans senere film "Stille lys" (2007), der er en mexicansk-hollandsk produktion. En scene i filmen understreger Reygadas inspiration fra den danske instruktør Carl Th. Dreyer og særligt fra scenen i "Ordet", hvor en kvinde ved et mirakel får livet igen under ligsynet.

Filmvisningen er et samarbejde mellem Cinemateket og CPH PIX og visningen af "Japón" vil blive ledsaget af en introduktion af en af filmfestivalens programlæggere, der også vil fortælle om det nybrud der er sket inden for mexicansk film det seneste årti.

Arrangementet finder sted tirsdag den 13. april og er et gratis arrangement for Cinematekets medlemmer.

Læs mere om filmen og arrangementet  her.

Tid: Tirsdag den 13. april / kl. 18.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København 
Billetter: tlf. +45 3374 3412 eller www.cinemateket.dk

Trailer:
 

Mexicansk serie

CPH PIX fejrer de filmiske frontløbere i Mexico med serien "Mexican Revolutionaries", der består af debutfilm fra de yngre vovhalse inden for den mexicanske filmbranche.

Filmene har det tilfælles, at de alle vidner om et stort socialt engagement og et brud med filmiske konventioner. Instruktørerne bag filmene i serien formår at forene et nyt syn på filmmediet både på indholdssiden og i det visuelle udtryk.

Læs mere om serien og bestil billetter via CPH PIX.