Meyers og Cinemateket lancerer pop-up drive-in-bio i Københavns Nordhavn

I en tid, hvor mange sukker efter at muntre sig på byens restauranter, og må se langt efter biografbesøg og festivaler, kalder det på nye samarbejder og initiativer. Derfor lancerer Meyers og Cinemateket en pop-up drive-in-bio med indbyggede madoplevelser i Københavns Nordhavn fra 2. maj.

Store filmklassikere kan nydes bag rattet

Over ti dage i maj kan man skifte Netflix og TV i isolation ud med filmklassikere på det store lærred, som kan nydes sammen med hundredvis af andre fra hver deres bilsæde. Otte forskellige film – heriblandt ’Thelma & Louise’, ’Pulp Fiction’, ’Mine Aftener i Paradis’ og ’Blinkende lygter’ – er på plakaten i den midlertidige biograf på området ved Nordhavns kommende kulturelle smeltedigel, Tunnelfabrikken.

Meyers kokke fra Restaurant SULT i Cinemateket, der skulle have genåbnet efter længere tids renovering samme dag, som Danmark begyndte at lukke ned, sørger for forplejning i ægte drive-in-stil. Således bliver der langet friterede arancini-riskugler, Big Kahuna Burgers (ja, den fra ’Pulp Fiction’) og cheesecakes ind gennem bilruden.

Initiativet er udtænkt, planlagt og koordineret på få uger via en ivrig mailkorrespondance og online-møder mellem de bærende kræfter fra Det Danske Filminsitut, foreningen Apple Flower Festival og Meyers, og det glæder sidstnævntes grundlægger, Claus Meyer:

Når man virkelig godt kan lide at skabe øjeblikke, der glæder andre, så bliver man sat noget tilbage af Corona. Men så opstår der heldigvis nye idéer, som man kan gribe. Jeg håber, at vi med drive-in biografen kan skabe en oplevelse, som folk vil mindes længe, og samtidig bidrage til at give folk lyst til at gå lidt mere i biografen, når Danmark åbner op igen. En stor tak til Thomas Vibe fra AppleFlower for den gode idé og til Tunnelfabrikken for at stille grunden til rådighed.

Samvær og fællesskab på afstand

Også for Filminstituttets vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard har det været vigtigt at gå nye veje:

”Biograferne lider i øjeblikket – og det samme gør publikum. Med den nye pop-up drive-in-bio håber jeg, at folk, trods den naturlige afstand mellem bilerne, vil blive mindet om den følelse af fællesskab og samvær, som biografoplevelsen står for, og som vi åbenlyst sulter efter. Det her er det tætteste, vi kommer for tiden, og det skal nok blive sjovt.”

Thomas Vibe fra foreningen Apple Flower Festival slutter:

”Jeg glæder mig så meget til at tænde lyset på pladsen og til – sammen med de øvrige værter – at hilse de første biler velkommen. Jeg drømmer også om, at det her initiativ kunne være anslaget til noget større. Måske et open-air-kulturhus, der kan danne rammen om koncerter, talks, mad og andre kulturoplevelser under åben himmel.”

Fakta om Pop-up drive-in-bio i Københavns Nordhavn:

Meyers og Cinematekets drive-in-bio er klar til at tage imod den første bilist lørdag den 2. maj 2020. Der bliver plads til mellem 150 og 200 biler i biografen, og filmenes lyd leveres via bilradio på FM-båndet. Der kan købes billetter til mellem 1 og 4 gæster i hver bil. Billetsalget er netop skudt i gang.

Verdens Bedste Køretur er skabt i et samarbejde mellem Meyers, Cinemateket og Apple Flower Festival. Projektet er muliggjort af By & Havn. Tak til Tunnelfabrikken, By & Havn, Union Kul, NREP, Cool Entertainment og BIG BIO Nordhavn.

  • Hvornår? Fra 2. maj 2020 (se den aktuelle slutdato på Cinematekets hjemmeside). Filmstart 30 minutter efter solnedgang, ca. kl. 21:15. Pladsen åbner kl. 20.
  • Hvor? Pladsen foran Tunnelfabrikken, Nordsøvej 11, 2150 Nordhavn.
  • Hvor meget? 295 kr. pr. person inkl. mad fra Restaurant SULT i Cinemateket.
  • Hvordan: Billetter købes som en pakke med film og mad via Cinematekets hjemmeside.
  • Hvad? Se det fulde filmprogram på Cinematekets hjemmeside.

Om Meyers
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i mere end 25 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.

Om Cinemateket
Cinemateket er en del af Det Danske Filminstitut og præsenterer danske og internationale film i tre biografer, og forskningsbibliotekets omfattende samling dækker emneområderne film og tv. Cinemateket har til opgave at fastholde og udvikle interessen for filmkunsten i hele dens mangfoldighed. Filmhuset understøtter opgaven med afholdelse af arrangementer og udstillinger. Cinemateket huser desuden restaurant og café SULT og en specialiseret film- og boghandel.

Om Apple Flower Festival
Apple Flower Festival er en tilbagevendende årlig begivenhed, hvor vi festivalgæsterne sammen fejrer, at blomstertræerne springer ud. Bagmændene er Claus Meyer, Kenneth Bager og Thomas Vibe, der - med hjælp fra et stort hold af frivillige - sørger for årets hyggeligste fest. I 2020 er festivalen dog aflyst grundet udbruddet af COVID-19.

For yderligere oplysninger

Det Danske Filminstitut

Jakob Buhl Vestergaard
Vicedirektør
2020 1838
jakobv@dfi.dk

Meyers

Kaspar Mørk Arianto
PR & Kommunikationsrådgiver
2215 5657
presse@meyers.dk

 

 

Tags: Cinemateket

Læs mere