Mikael Rieks rykker

CANNES. Titlen 'Producer on the Move' tilhører i år Mikael Chr. Rieks, der blandt andet har produceret "Dirch".

29 europæiske producere fra 29 lande er håndplukket til under Cannes Festivalen at deltage i netværksbegivenheden Producers on the Move 2013. Den danske producer er i år Mikael Chr.  Rieks.

I løbet af fire dage fra den 18. til 21. maj møder de 29 producere en række vigtige europæiske filmbranchefolk, og de vil få lejlighed til at præsentere deres kommende projekter og brainstorme om kommende europæiske koproduktioner.

Mikael Chr. Rieks

Rieks er blandt andet uddannet på Københavns Film & Medie Skole. Han begyndte som tv-producer i B&U afdelingen på DR og lavede derefter tv-succeser som "Åndernes Magt", "På Kanten af Verden" og "FC Zulu", før han i 2003 skiftede fra tv til film og begyndte som producer på Nordisk Film. Rieks dannede i 2008 sit eget filmselskab Koncern Film og gik i samarbejde med Cosmo Film i 2011. I november 2012 vendte han med sit team tilbage til Nordisk Film med en række projekter.

Rieks har været producer på Asger Leths Haiti-dokumentar "Ghosts of Cité Soleil", Tómas Gislasons cykelsportfilm "Overcoming", Charlotte Sachs Bostrups familiefilm "Karlas Kabale" og Martin P. Zandvliets to spillefilm "Applaus" og "Dirch". For tiden har han blandt andet projekter i udvikling med instruktørerne Martin P. Zandvliet, Asger Leth, Paprika Steen, Charlotte Sieling og Niels Gråbøl.

Producers on the Move

Hensigten med Producers on The Move er at styrke de udvalgte produceres netværk. Således har næsten alle producere fra Producers on the Move 2012 stadig kontakt og følger op på ideer. 17 af sidste års 25 deltagere arbejder allerede med 15 koproduktioner.

Jesper Morthorst fra SF Film Production deltog i 2011 sammen med producer Lukasz Dzieciol fra Polen. De to har nu en polsk-dansk koproduktion i gang, spillefilmen "The Word", som netop har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Instruktør er polske Anna Kazejak og filmens sprog er polsk. Den optages fra 24. juni over 29 dage i Polen og en dag i Danmark. Postproduktionen foregår i Danmark.

Producers on the Move arrangeres af European Film Promotion, der også står bag Shooting Stars i Berlin. Det Danske Filminstitut indstiller den deltagende producer.