Min tro får tv-premiere

TV-SERIE. Hvordan er hverdagen for børn, der tror? Det kommer dokumentarserien ’Min tro’ helt tæt på i 12 film om 12 danske børn og deres religion. Seriens fire første film har premiere på DR Ultra fra 22. oktober, og en af filmene er udtaget til dokumentarfestivalen IDFA.

Cathrine Marchen Asmussens dokumentarfilmserie ’Min tro’ er 12 korte film for børn om tro og religion. Instruktøren følger børnene i almindelige dagligdagssituationer, og hver af børnene har en historie, der fortæller, hvorfor troen giver mening for dem. 

De fire første film har premiere på DR Ultra fra den 22. oktober og foregår inden for rammerne af følgende trosretninger: Pinsebevægelsen, Islam, Jehovas Vidner og Wiccatro (heksetro). Her møder publikum børnene Lukas, Asmir, Natalie og Mira, der hver især fortæller om deres religion, som de oplever den. Religionen er både noget trygt og glædesfyldt, noget fascinerende og mystisk, og giver dem samtidig helt konkrete værktøjer i deres hverdag. 

Børnene tanker op

”Jeg fik lyst til at lave filmserien, fordi det at være troende er meget fremmed for os kulturkristne. Vi hører mange historier om fanatikere, som i Guds navn afviser respekten for demokratiet og grundloven. Det virker skræmmende på os. Frygt lever bedst i uvidenhed, og derfor fik jeg lyst til at lave en filmserie til børn om troende børn,” fortæller Cathrine Marchen Asmussen i en pressemeddelelse.

Asmussen, der er selvlært instruktør med flere dokumentartitler og serier bag sig, læser teologi på Københavns Universitet ved siden af sit filmarbejde. 

Undervejs i processen viste Asmussen optagelserne til forskellige folkeskoleklasser, og det slog hende, hvor mange børn der havde fordomme over for de troende børn. Endvidere har det været en øjenåbner for instruktøren at opleve, at børnene i serien via deres bøn får adgang til et rum, hvor de tydeligvis tankes op.

Premiere

Hvad: Dokumentarfilmserie ’Min tro’

Hvor: DR Ultra, Ultra-app og dr.dk/Ultra

Hvornår: Den 22.-25. oktober 2018 klokken 18.10
 

”Selvom de religioner, børnene dyrker, er meget forskellige, synes den kraft, de henter, når de beder, mediterer eller krammer træer, at kunne det samme. Resultatet er i al fald, at de alle rummer en bemærkelsesværdig ro og balancerer meget fint i tilværelsen,” siger instruktøren. 

’Min tro’ har premiere på DR Ultra den 22. oktober, hvor den første film vises. De næste tre film vises den 23., 24. og 25. oktober klokken 18.10. Filmene kan også streames på Ultra-app og dr.dk/ultra. Dokumentarserien er produceret af Lise Saxtrup for Klassefilm og er støttet af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Ulla Hæstrup og DR.

Filmen om Natalie og Jehovas Vidner til IDFA

’En verden uden ondt’, der handler om den 12-årige Natalie fra Jehovas Vidner, er udtaget til børnefilmkonkurrencen på den prestigefyldte hollandske dokumentarfilmfestival IDFA i november.

I filmen er Natalies onkel for nylig død. Hun savner ham meget. Natalie tror på Paradisets komme, og det er en trøst for hende at vide, at hun skal se ham igen.


Læs mere om de fire film