"Mirror" på Locarno

Joachim Ladefogeds kortfilm "Mirror" får en særvisning på Locarno International Film Festival i specialprogrammet "Auteur's Shorts", der i år viser fem film.

Joachim Ladefoged har i en årrække beskæftiget sig med body building i stillfotografi. "Mirror" er hans debut i levende billeder. Genremæssigt bevæger den sig i grænselandet mellem kunstvideo og high-end reportage bestående af to elementer: lyde og billeder. "Mirror" indeholder hverken dialog eller anden tale.

Joachim Ladefoged om filmens tema: "Body building er den rendyrkede narcissisme. Løberen kæmper mod tiden. Vægtløfteren kæmper mod kiloene. Body builderen har kun spejlet. Træningsprogrammmer, diæter og timer og atter timer i et træningslokale er kun de ydre sider af en ekstrem disciplin og evig kamp for idealkroppen."

Locarno International Film Festival, der løber fra den 5. til den 15. august, klassificeres af FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) som en af de tolv såkaldte A-festivaler, hvilket placerer den i samme liga som Cannes, Berlin og Venedig festivalerne.

Ved dette års Locarno International Film Festival er der også dansk deltagelse med Simon Stahos "Kærlighedens Krigere" som vises i Filmmakers of the Present-konkurrencen og Lars p Arendts "Beast", som deltager i kortfilmprogrammet Leopards of Tomorrow.

"Mirror" er produceret af Helle Faber for Bastard Film med støtte fra New Danish Screen, Det Danske Filmværksted.

Locarno International Film Festival

www.joachimladefoged.com