MIX Copenhagen

FESTIVAL. Programmet er på gaden og forsalget er i gang. MIX Copenhagen/LesbianGayBiTrans Filmfestival løber af stablen den 21.-30. oktober.

Homoseksuelle, biseksuelle, transeksuelle, interkønnede eller noget helt femte – MIX Copenhagen er en samlet festival for et mix af mange forskellige typer mennesker. Festivalen skydes i gang den 21. oktober i Cinemateket, med filmen "Becoming Chaz" og efterfølgende fest.

Udover et nyt navn har festivalen også fået to nye priser. Lili er navnet på den pris, som den internationale jury hvert år vil uddele til henholdsvis bedste spille-, dokumentar- og kortfilm, mens Bent er navnet på den nye branchepris, der gives til særlige filmkarakterer med kant. Prisoverrækkelsen finder sted den 30. oktober i Empire Bio, hvor også filmen "Kaboom" vises og en efterfølgende afslutningsgalla finder sted.

MIX Copenhagen har netop udgivet det 26ende festivalprogram, der indeholder det største antal film i festivalens historie. Foruden information om filmene indeholder festivalprogrammet også en liste over events og fester, der bliver afholdt i forbindelse med MIX Copenhagen.

Festivalens film vises primært i København, men derudover også i en række biografer i Århus, Aalborg, Odense, i Svaneke på Bornholm og i Malmø.

MIX Copenhagen bliver realiseret med støtte fra Det Danske Filminstitut.

MIX Copenhagen