MIX Copenhagen åbner 25. oktober

FILMISK MANGFOLDIGHED. MIX Copenhagen, Danmarks ældste årlige filmfestival, viser film og tilbyder workshops med LGBTQ-temaer for at rykke forestillinger om køn og seksualitet og afspejle en mangfoldig verden.

MIX Copenhagen startede i 1986 og er nu Danmarks ældste årlige tilbagevendende filmfestival, da den nu afholdes for 34. gang.

Festivalen viser et bredt udvalg af film med LGBTQ-temaer for at bøje køn og bryde seksuelle grænser, påvirke kønsdebatten og afspejle en mangfoldig verden. Foruden det regulære filmprogram tilbyder festivalen skole- og ungdomsvisninger samt en række workshops, foredrag og aktiviteter. 

I år præsenterer festivalen to nye temaer: A Night With Monsters og 90s Lesbians, hvor de viser såvel nye som ældre film. I A Night With Monsters bliver du introduceret til film, der fastholder dig i biografsædet af ren gru, men samtidig er anderledes, overnaturlige bud på coming-of-age-genren. I 90s Lesbians er der i år skruet op for nostalgien med en perlerække af film fra de gode gamle 90’ere.

Festivalen drives af frivillige, som varetager alt fra planlægning og fundraising til afvikling og er passionerede omkring at gøre MIX Copenhagen til en begivenhed der ikke blot er for LGBTQ-miljøet, men også for hele København og ud byens grænser.

Om MIX Copenhangen

MIX Copenhagen varer fra 22. oktober til 5. november 2019

Festivalen har filmvisninger og events både i Cinemateket og Empire.

MIX Copenhagen er støttet af Det Danske Filminstitut. 

Filminstituttet støtter aktiviteter, der er med til at udvikle en levende film- og festivalkultur, der repræsenterer kulturel og kunstnerisk diversitet i hele landet.