Mød New Danish Screen: Mette Damgaard-Sørensen

INTERVIEW. Der er en kæmpe efterspørgsel på filmiske fortællere, men det er svært at få mulighed for at blive modnet som talent. New Danish Screens kunstneriske leder, Mette Damgaard-Sørensen, deler her sine tanker om talentstøtteordningen og dens rolle.

I dette afsnit af vores interviewserie med konsulenterne bag Filminstituttets støtteordninger kan du møde Mette Damgaard-Sørensen, der er kunstnerisk leder af New Danish Screen.

Vi ser et historisk stort behov for filmiske fortællere. Men når man kommer ud fra filmskolerne og -værkstederne kan man som nyt talent opleve det vanskeligt at bevare og udvikle sin egen stemme, fordi en lang række interessenter, tidsplaner og budgetter kræver indflydelse. I den situation spiller New Danish Screen en vigtig rolle ifølge Mette Damgaard-Sørensen.

"Man kan sagtens komme til at lave noget, men kan man komme til for alvor at modnes som talent? Her er det vores opgave at tage de bedste talenter og give dem mulighed for at modnes og vise sig frem – for at folde vingerne ud."

Vi har brug for flere sandheder

Følg os på YouTube

I interviewet kommer Mette Damgaard-Sørensen både omkring New Danish Screens fokus på low budget som kunstnerisk greb og ordningens fokus på at skabe et tillidsfuldt rum gennem lange udviklingsforløb frem for udskilningsløb. Endelig deler hun sine tanker om mangfoldighedens rolle i kunsten, hvor en mangfoldighed af perspektiver og sandheder for hende i sig selv opfylder et kunstnerisk behov:

"Det særlige ved kunst i modsætning til f.eks. naturvidenskaben er, at man kan have en række vidt forskellige og meget modstridende sandheder stående ved siden af hinanden, og de er alle sammen lige sande. Vi skal dyrke, at vi har brug for forskellige sandheder – og det gælder køn, social baggrund, men også genrer, kunstneriske udtryk osv. For vi har brug for at få kradset i overfladen og møde noget, som ikke er os selv."

New Danish Screen

New Danish Screen har til formål at styrke talentudviklingen og sikre den fremtidige udvikling af dansk film, så dansk film bevarer sin originalitet, mangfoldighed og dynamik.