Mord i junglen på DR2

TV-PREMIERE. I den sydamerikanske regnskov har en ny generation af indianere taget kampen op mod olieselskaber og den peruvianske regering. Michael Christoffersens dokumentarfilm "Mord i junglen" kan ses på DR2 tirsdag den 27. marts kl. 21.00.

Dybt inde i Perus jungle bliver en fredelig demonstration mod et multinationalt olieselskab brutalt angrebet af politisoldater. Olieselskaber har i årevis pumpet kemikaliefyldt spildevand ud i floderne, mens indianerne hjælpeløst har set deres byttedyr forsvinde og deres familier blive syge. Nu gør de oprør.

I kampens hede dør en politimand. Det får soldaterne til at fange oprørernes ledere og efterfølgende anklage udvalgte syndebukke for mord. De anklagede beslutter sig for at bevise deres uskyld – anført af deres unge leder Fachin Ruíz – og for første gang tvinges regeringen og olieselskabet for alvor til at lytte.

"Det er en empowerment‐fortælling om, hvordan en ny generation tager til genmæle med videokameraer og internet som våben mod regeringens overgreb,” siger den prisbelønnede instruktør Michael Christoffersen om sin film.

Læs interview med instruktøren: Hvor jungleloven hersker

"Mord i junglen" er koinstrueret af Hans la Cour, og Stefan Frost og Henrik Underbjerg har produceret for Radiator Film i samarbejde med Finn Mathiasen fra ABC Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Mord i junglen" kan opleves på www.filmstriben.dk fra den 28. marts.