Morgenthaler filmer med Basinger

FILMOPTAGELSE. Anders Morgenthaler har indledt optagelser i Hamborg til spillefilmen "Petit" med Kim Basinger i hovedrollen. Zentropa producerer filmen, der er Morgenthalers anden live action-film. Det Danske Filminstitut har støttet.

Maria er en succesfuld karrierekvinde, der har alt, hvad man kan drømme om i livet bortset fra sit højeste ønske, et barn. Da hun efter ihærdige forsøg på at blive gravid får at vide, at hun ikke er i stand til at få børn, mister hun besindelsen og kaster sig ud i en desperat jagt efter ønskebarnet. Maria bestikker dværgen Petit, der er i økonomiske vanskeligheder, til at hjælpe sig med at opspore og redde et af de spædbørn, hun har hørt bliver misbrugt i prostitutionsmiljøet ved den tjekkiske grænse. I forsøget på at få sit store ønske opfyldt møder Maria en skræmmende verden af udnyttelse og brutalitet.
 
Maria spilles af amerikanske Kim Basinger og Petit af canadiske Jordan Prentice. På rollelisten optræder også svenske Peter Stormare, tyske Sebastian Schipper og tyske Sophie Rois.

Anders Morgenthaler debuterede som spillefilmsinstruktør med det animerede hævndrama "Princess", der var åbningsfilm på Directors' Fortnight i Cannes 2006. Efter den fulgte live action-gyseren "Ekko" og animationsspillefilmen "Æblet & ormen".

Morgenthaler har selv skrevet manuskript til "Petit", og Marie Gade Denessen og Julie Lind-Holm producerer for Zentropa Entertaiments32 med produktionsstøtte på 3,5 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Steen Bille.

Der er planlagt biografpremiere i 2014.