Mumbai fejrer dansk film

FESTIVAL. Den prestigefyldte Mumbai Film Festival (21.-28. oktober) hylder dansk film med et eksklusivt udvalg. Den prisvindende spillefilmdebut "R" konkurrerer i det internationale program, og i alt otte danske film bliver præsenteret for det indiske publikum.

En jury ledet af Jane Campion skal afgøre vinderen i den internationale konkurrence på Mumbai Film Festival, hvor Michael Noer og Tobias Lindholms fængselsdrama "R" deltager.

I alt otte danske film deltager på festivalen, hvilket fejres med en officiel middag for festivalens delegerede og medlemmer af den indiske filmindustri. Den danske ambassade i New Delhi og Det Danske Filminstitut er i fællesskab værter for middagen, der finder sted lørdag den 23. oktober.

Fakta

mumbai-bannerDet Danske Filminstituts banner præsenterer de otte film for gæsterne på festivalen i Mumbai.

Se factsheet for hovedkonkurrencefilmen R

Danske film i Mumbai
 

International konkurrence

  • R af Michael Noer og Tobias Lindholm / Nordisk Film

Above the Cut til spillefilm-debuter

World Cinema

Sidste års succes Film Business Centre fortsætter med at fremme kontakten mellem internationale filmfolk og indiske distributører, der er på udkig efter film fra de udenlandske salgsagenter og producenter.

Mumbai Film Festival viser 200 film fra 58 lande og er arrangeret af Mumbai Academy of Moving Image. Oliver Stone vil modtage festivalens Lifetime Achievement Award.

www.mumbaifilmfest.com