Musikalsk terrorgruppe indtager Cannes

CANNES 2010. Den nye svensk-fransk-dansk musical-thriller "Sound of Noise" kæmper om priser i disse dage i Semaine de la Critique i Cannes.

Det svenske instruktørpar Ola Simonsson og Johannes Stjärne Nilsson spillefilmsdebuterer med "Sound of Noise", der er en klassisk opklaringshistorie med et ualmindeligt omdrejningspunkt – et musikalsk terrororkester.

I 2001 instruerede de to svenskere kortfilmen "Music for One Apartment and Six Drummers", hvor seks trommeslagere bryder ind i en tom lejlighed og benytter alle dens almindeligheder til at spille musik på: køkkenblender, toiletbørste, sofapude og dåsen med Nivea-creme. Filmen blev samme år nomineret til bedste kortfilm på filmfestivalen i Cannes og har siden vundet over 30 filmpriser. Nu er instruktørerne tilbage på det store lærred.

På jagt efter trommeslagerne

Politimanden Amadeus Warnebring, der er vokset op i en berømt musikerfamilie, har aldrig selv kunnet tåle musik. En dag bliver han sat over for sit livs værste opgave på jobbet. En gruppe med seks excentriske trommeslagere, anført af det revolutionære geni Sanna, invaderer byen og dens bygninger med storladne og kompromisløse musikalske kompositioner. For at undgå kaos og skandale i byens gader må politiet med Warnebring i spidsen tage kampen op med den musikalske terrorisme.

Værdifuld koproduktion

"Sound of Noise" er produceret af svenske DFM Fiktion AB med Nordisk Film som koproducent. Filmen har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Hvert år giver Det Danske Filminstitut økonomisk støtte til mellem fem og syv udenlandske film, der bliver koproduceret af en eller flere danske producenter. Formålet er at styrke det internationale samarbejde mellem danske og udenlandske producenter.

Når Det Danske Filminstitut vælger at give støtte til "Sound of noise", skyldes det ifølge filmkonsulent ved Det Danske Filminstitut Molly Malene Steensgaard, at den musikalske film har en særlig unik, tosset og original historie, som man sjældent ser i Norden.

""Sound of Noise" er fortalt med de helt store armbevægelser. Det er en musikalsk og spektakulær historie med et farverigt persongalleri, som jeg glæder mig til at se på det store lærred," siger Molly Malene Stensgaard.

Nordisk Film er dansk koproducent på "Sound of Noise". Der er endnu ikke fastsat en dato for den danske premiere.

Flere rytmer på Cannes

"Sound of Noise" deltager på Cannes Film Festivalen i sidekategorien Semaine de la Critique, der er festivalens ældste sideprogram. Der udtages hvert år syv spillefilm og syv kortfilm til konkurrencen. I år deltager Janus Metz' dokumentarfilm "Armadillo" og Daniel Joseph Borgmans kortfilm "Berik" i Semaine de la Critique.

Semaine de la Critique