Når man bruger filmmusik, er det et virkelig stort håndtag

INTERVIEW. Filmkomponist Martin Dirkov modtog i weekenden en Robert for musikken til 'Holy Spider', og repræsenterer Danmark, når Nordens mest prestigefyldte pris for filmkomponister, HARPA, uddeles i slutningen af februar. Her fortæller han om tankerne bag filmens musik, som han har døbt 'iransk grunge'.

Når edderkoppemorderen kører ned igennem Mashhad om natten på sin motorcykel, følges han af ”et absurd heltetema”, forklarer Martin Dirkov om en af idéerne med musikken til ’Holy Spider’. Den kvindelige journalist Rahimi ledsages derimod af et mere emotionelt tema – indtil vi kommer længere ind i filmen: ”Efterhånden som filmen skrider frem, begynder de to temaer at fungere oven i hinanden og åbne hinanden op”.

Se 'Holy Spider' i Cinemateket

Fik du ikke set ’Holy Spider’ i biografen, eller har du lyst til et gensyn – f.eks. med fokus på Martin Dirkovs prisbelønnede musik – så vises filmen i Cinemateket tirsdag den 14. februar kl. 21:00.

Se hele interviewet ovenfor, hvor Martin Dirkov fortæller om sine og instruktør Ali Abbasis tanker bag musikken til ’Holy Spider’, som han kalder ’iransk grunge’. Musikken indbragte i weekenden Dirkov en Robert for bedste underlægningsmusik, og den 18.-19. februar er han udvalgt til at repræsentere Danmark, når den nordiske filmkomponistpris, HARPA Nordic Film Composers Award uddeleles i Berlin.

Læs mere om HARPA-nomineringen på filmkomponister.dk.

Følg os på YouTube