(Næsten) alle elsker Lulu og Leon

Første afsnit af "Lulu & Leon", TV3's nye dramaserie i 12 afsnit, begejstrer anmelderne. Serien, der har modtaget støtte af Public Service Puljen gennem Det Danske Filminstitut, får 5 stjerner i både Berlingske og BT, 4 i Politiken og Ekstra Bladet og 3 i Jyllands-Posten.

"TV3's store satsning 'Lulu & Leon' tegner lovende og er velspillet og velproduceret tv med skarpladte replikker", er Ekstra Bladets vurdering af serien, som får fire stjerner med på vejen.

"TV3s nye og stort anlagte dramaserie kom mere end flot fra start. Serien tegner både original og svært underholdende med stærke skuespillere hele vejen rundt", vurderer Berlingske og følger op med fem stjerner. Anmelderen Karen Margrethe Schelin fremhæver skuespillerne og mener, at serien på manus-, musik- og billedsiden er "på niveau med dansk TV-drama, når det bedst."

BT er også med på fem stjerner og sparer ikke på udråbstegnene: "Skide godt, Lulu!" Serien virker "Underholdende uden at være flov – 'Lulu & Leon' tegner til at blive hygge-spænding for hele familien!"

Jyllands-Posten mener, at "TV3 har bevæget sig et tigerspring op ad den dramatiske rangstige". Et godt persongalleri og en god tone fremhæves. Anmelder Max Melgaard er lidt mere i tvivl, om første afsnit kommer helt rigtigt fra start og kalder det en uskik, at serien er tæt pakket med reklamer. Det bliver til tre stjerner.

Politikens anmelder Per Theil kalder "Lulu & Leon" for "En god røverhistorie til aftenkaffen" og giver fire stjerner med i hatten. For at være sikker på, at serien holder, har han endda set forud og lover, at det bliver endnu bedre: "Af samme grund har jeg smugkigget på de to kommende afsnit. Det vokser, det bliver bedre: plot, personudvikling, netop stilen."

Public Service Pulje med effekt

Public Service Puljen på 75 millioner kroner, der forvaltes af Det Danske Filminstitut, er en del af Medieforliget 2007-2010. Den skal medvirke til at udbrede originalt, nyskabende kvalitets-tv ved at støtte udvikling og produktion af tv-drama og tv-dokumentarprogrammer på de kommercielle, landsdækkende kanaler i Danmark. Det er en betingelse for at kunne modtage støtte fra puljen, at der er medfinansiering fra tv-stationerne.

I Jyllands-Postens anmeldelse skriver Max Melgaard: ""Lulu og Leon" er massivt pakket med tilskudskroner. Jeg kender ikke den nøjagtige produktionspris, men jeg er ganske overbevist om, at tilskuddet fra public service-puljen langt, langt overstiger halvdelen af produktionsprisen for dette her."

Sådan hænger det dog ikke sammen: "Vi har støttet "Lulu & Leon" med 15 mio. kroner ud af et samlet budget på 50 mio.", fortæller producer Bo Mortensen, der i det daglige administrerer Public Service Puljen. "Faktisk er det 30 % af budgettet, der er støttekroner, men det er da glædeligt, at det ser ud som om, vi har lagt det dobbelte. TV3 har gjort det godt, og formålet med puljen er jo netop at stimulere til originalt og nyskabende kvalitetsdrama på de kommercielle kanaler."

Lulu & Leon

Se anmeldelserne:

Ekstra Bladet: Lovende Lulu & Leon
http://ekstrabladet.dk/flash/anmeldelser/diverse/article1231749.ece

Berlingske: Stærkt spil i »Lulu og Leon«
http://www.berlingske.dk/article/20090930/film/709300064/

B.T.:Skide godt, Lulu!
http://www.bt.dk/film/skide-godt-lulu

Politiken: 'Lulu & Leon': En god røverhistorie til aftenkaffen
http://politiken.dk/kultur/article800255.ece

Jyllands Posten: Hvad gemmer sig under gulvet?
http://nordjyske.dk/friii/forside.aspx?ctrl=10&data=162%2c3383376%2c2845%2c3