Når livet mister balancen

Instruktør Daniel Borgmans kortfilm "Lars og Peter" er udvalgt til kortfilmkonkurrencen på årets Cannes Festival.

Instruktør Daniel Borgmans kortfilm "Lars og Peter" indfanger en ung drengs svære følelser og hans forhold til sin far i lyset af et smerteligt tab. Filmen er udvalgt til kortfilmkonkurrencen på årets Cannes Festival.

9-årige Lars har mistet sin mor og kæmper for at holde sammen på resten af familien. Hans far Peter prøver på sin egen måde at bearbejde tabet af sin kone. Den engang så tæt sammentømrede familie er blevet skubbet ud af balance.

"Lars og Peter handler om forståelseskløften mellem voksen og barn, en far og hans unge søn, og om hvor vanskeligt det kan være at bygge bro over denne kløft, i forbindelse med temaer, som er dybt personlige og svære at diskutere, " siger den New Zealandskfødte Daniel Borgman.

I udgangspunktet var Borgman interesseret i tanken om, at man kan have en familie og føle at hele ens fremtid er på plads, men så miste sin partner og pludselig stå tilbage som en enlig forælder med al ansvaret på sine skuldre. Men som manuskriptet udviklede sig, blev Borgman mere interesseret at undersøge det samme univers gennem et barns øjne.

"Vi brugte Gregory Crewdsons fotografier som et udgangspunkt. Han skaber de mest fantastiske stiliserede billeder af forstæderne, og vi ønskede at skabe et lignende forstadsunivers, hvori vores historie kunne eksistere på sine egne præmisser. Historien bliver fortalt gennem et barns naive perspektiv og vi ville gerne skabe et univers, som reflekterede dette - hvor alt var lidt for pænt til at være virkeligt, uden at det blev en parodi. Vi ville være tro mod det uspolerede og uskyldige sind barnet har, før livets mange erfaringer påvirker perspektivet."

"Som instruktør ønsker jeg at nå helt ind til kernen af, hvordan en ting føles, frem for at forsøge at give en rationel forklaring på hvorfor en person opfører sig, som han gør. Jeg tror ikke, at vi hver især enten har ret eller tager fejl, eller er gode eller onde. Vi kæmper alle for at klare os gennem livet på bedste vis."

"Men lige så hårdt som livet kan være - ligeså meget skønhed findes der i det. Livet er barsk, men også virkeligt smukt, og filmmediet er som skabt til at gengive den kontrast."