Når mørkets magter slippes løs

Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte til to nye spillefilm.

"Vølvens forbandelse"

Optagelserne til filmen "Vølvens forbandelse" af den spillefilmsdebuterende instruktør Mogens Hagedorn Christiansen starter til september i Vikingelandsbyen i Albertslund, Vikingelandsbyen syd for Malmø og Frilandsmuseet.

Filmen er en spændende blanding af eventyr- og familiefilm. Valdemar går i 9. klasse, da han møder videnskabsmanden Benedict og hans tidsmaskine. I vikingetiden kastede Vølven sin forbandelse over Benedict og gjorde ham udødelig, og da han ikke selv kan rejse tilbage i tiden og gøre op med Vølven, får han brug for Valdemars hjælp.

Den humoristiske, historiske familiefilm produceres af Cosmo Film. Manuskriptet er skrevet af Ina Bruhn, og i castet indgår bl.a. Jonas Wandschneider, Clara Bahamondes, Jakob Cedergren samt Stine Stengade. Filmen modtog på Filminstituttets direktionsmøde mandag den 9. juni 5 mio. kr. i produktionsstøtte.

"Monsterjægerne"

Samme dag bevilgede Filminstituttets direktion yderligere produktionsstøtte til en anden eventyrlig film for børn og unge.

Optagelserne til filmen "Monsterjægerne" af Martin Schmidt, som tidligere har instrueret flere familiefilm og har en stærk veneration for gysergenren, starter i september.

Titlen stammer fra bogforlægget ved Jacob Weinreich, en populær udlånsserie på bibliotekerne. Den 12-årige Oliver opdager, at hans farfar var monsterjæger og har et indespærret skyggemonster i sin hemmelige kælder. Da monstret ved et uheld slippes fri, må Oliver og lillebroderen Lasse med farfaderens instrukser og hjælp fra vennerne kæmpe for at få skyggemonstret indfanget igen, inden det er for sent.

Den underholdende og spændende familiefilm produceres af M&M Productions. Lars Mering har skrevet manuskriptet, og i castet indgår bl.a. Peter Mygind, Mette Horn, Kjeld Nørgaard, Paw Henriksen og Robert Hansen. "Monsterjægerne" fik bevilget 5,75 mio. kr. i produktionsstøtte.

For yderligere oplysninger:

Det Danske Filminstitut
Claus Ladegaard, 4032 6212, clausl@dfi.dk
Marianne Moritzen, 4046 3757, mariannem@dfi.dk