Netflix vil støtte Rita

PUCLIC SERVICE PULJEN. "Rita" sæson 3 er i produktion med støtte, ikke bare fra Pulic Service Puljen ved Det Danske Filminstitut, men også fra Netflix og Copenhagen Film Fund.

Pulic Service Puljen ved Det Danske Filminstitut har fra starten støttet produktionen af TV 2's serie "Rita", og nu går også Netflix ind og støtter produktionen af den tredje sæson og bringer alle tre sæsoner ud til et stort internationalt publikum.

"Rita er en af de mest originale serier, der er skabt i Danmark de senere år, og det er meget positivt, at vi fortsat kan følge Rita og hendes børn og mænd. Det er gjort muligt af et nyt samarbejde mellem TV 2, Public Service Puljen, Netflix og andre partnere, hvor Netflix har investeret i originalt dansk drama. Det er et interessant samarbejde, som kan blive vigtigt i den fremtidige finansiering af dansk drama," siger Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling, Det Danske Filminstitut.

Når "Rita" som planlagt vender tilbage med tredje sæson i foråret 2015, er det ikke alene danske tv-seere og netbrugere, der får glæde af serien. Netflix har nemlig vurderet, at "Rita" har potentiale flere steder i verden. De tre første "Rita"-sæsoner bliver blandt andet dubbet til Netflix-abonnenter i de tysk- og fransktalende lande og tekstet til de engelsksprogede lande.

"En vigtig del af vores mission er at udvælge de bedste tv-serier fra hele verden og gøre dem tilgængelige for vores seere på verdensplan, Danmark er verdensberømt for store tv-dramaer, og 'Rita' er elsket af mange Netflix-abonnenter," siger Ted Sarandos fra Netflix.

"Netflix har stor ekspertise i godt streaming-indhold, og det er et dejligt skulderklap til TV 2 og 'Rita', at serien er udvalgt til at have betydeligt, internationalt potentiale," siger fiktionschef Katrine Vogelsang fra TV 2.

Den nye sæson af Rita forventes klar til TV 2 i foråret 2015 og vil være tilgængelig på Netflix kort efter. Netflix tilbyder alle sæsoner af Rita til sine medlemmer i Europa, USA, Canada og Australien og New Zealand senere i 2015.

"Rita" 3 produceres af SF Filmproduktion og er finansieret via et samarbejde mellem TV 2 og Netflix med støtte fra skandinaviske tv-partnere og Copenhagen Film Fund og Public Service Puljen.

Tags: Rita