New Danish Screen på DR2

Nagieb Khajas "Måske uskyldig" og Fenar Ahmads "Den perfekte muslim" vises på DR2. Begge film er blevet til med støtte fra Filminstituttets tallentudviklingspulje "New Danish Screen".

Måske uskyldig

mistænkt for at ville dræbe tegneren Kurt Westergaard

"Måske uskyldig" skildrer en kvindes kærlighed til sin terrormistænkte mand og hendes kamp for hans løsladelse. En mand som siden har lagt navn til tuneser-loven.

I februar 2008 slår PET døren ind til Hafsas hjem og fængsler hendes tunesiske mand, Karim, mistænkt for at ville dræbe tegneren Kurt Westergaard. Med en ny terrorlov i hånden kan PET udvise Karim uden rettergang, uden at fremlægge beviser og uden, at Karim har mulighed for at forsvare sig ved en domstol.

"Måske uskyldig" stiller skarpt på terrorlovgivningen og dens konsekvenser for de involverede mennesker. Hafsas historie giver et usædvanligt indblik i, hvordan pårørende til terrormistænkte mærker konsekvenserne af de nye love.

Filmen vises i DR2's Dokumania tirsdag den 16. juni kl. 20.30.

fenar-ahmad_649

Den perfekte muslim

På videnskabelig vis forsøger Nikolai Lang fra Dansk Center for Integrationsanalyse (DCIA) at trænge om bag medierne og politikernes spin og en gang for alle at løse integrationsproblematikken. Fenar Ahmad, hvis familie kommer fra Irak, dokumenterer denne kamp, samtidig med at han undersøger sin egen oplevelse af mødet med Danmark.

Torsdag den 18. juni kl. 22.50 viser DR2 Fenar Ahmads debatterende dokumentar "Den perfekte muslim".

Læs også Lars Movins artikel Det perfekt integrerede menneske

og DCIA Rapport: Danskerne vil gerne dele hverdagen med nydanskerne (pdf)