Nicolas Winding Refn i Cannes-jury

CANNES. Nicolas Winding Refn har de seneste år gjort sig grundigt bemærket i Cannes og er i år inviteret med i hovedkonkurrencens jury.

Nicolas Winding Refn vandt i 2011 prisen for bedste instruktør i Cannes Festivalens hovedkonkurrence med "Drive", og i 2013 var han igen med i hovedkonkurrencen med "Only God Forgives".

I år er Winding Refn inviteret med i den ni mand store jury, og det er i fornemt selskab. Den newzealandske instruktør Jane Campion er jurypræsident, og de andre jurymedlemmer er filminstruktørerne Sofia Coppola (USA) og Jia Zhangke (Kina), skuespiller og instruktør Gael Garcia Bernal (Mexico) og skuespillerne Willem Dafoe (USA), Carole Bouquet (Frankrig), Leila Hatami (Iran) og Jeon Do-yeon (Sydkorea).

Den Gyldne Palme og hovedkonkurencens andre priser uddeles i år på festivalens sidste lørdag, den 24. maj.

Cannes 2014

  • Kristian Levrings western "The Salvation" med Mads Mikkelsen: Midnight Special-visning i hovedprogrammet
  • Jonas Alexander Arnbys spillefilmdebut "Når dyrene drømmer": Semaine de la Critique
  • Den dansk koproducerede svenske spillefilm "Turist" af Ruben Östlunds: Un Certain Regard
  • Den dansk koproducerede argentinske spillefilm "Jauja" af Lisandro Alonso med Viggo Mortensen, Ghita Nørby og Viilbjørk Malling: Un Certain Regard
  • To kortfilm produceret af Nordic Factory, Milad Alami og Aygul Bakanovas "Void" og Kræsten Kusk og Natalia Garagiolas "Sundays": Directors' Fortnight
  • Eva Jakobsen er i år en af de 24 europæiske Producers on the Move

Cannes Filmfestivalen 14.-25. maj
Semaine de la Critique 15.-23. maj
The Directors' Fortnight 15.-25. maj
Producers on the Move 17.-19. maj