Nikolaj Lie Kaas i tysk-canadisk drama

Nikolaj Lie Kaas og Hollywood-stjerner som Rachel Weisz og Vanessa Redgrave er på rollelisten, når indspilningerne til trafficking-dramaet "The Whistleblower" starter i Bukarest på mandag.

De seneste par uger har de danske biografgængere kunnet opleve ham i actionkomedien "Ved verdens ende" som den nørdede kriminalpsykiater Adrian, der ikke helt er i sit rette element, da han bliver sendt langt ind i Indonesiens jungle for at mentalundersøge en dansk eneboer, som har slået et engelsk tv-hold ihjel.  

Nu skifter Nikolaj Lie Kaas Indonesien ud med Rumænien og komedien ud med dramaet. På mandag starter optagelserne til hans nye film "The Whistleblower" nemlig i Bukarest. Det er en virkelig historie om en kvindelig, amerikansk politibetjent, som melder sig som frivillig i efterkrigstidens Bosnien og ender med at optrappe en stor menneskehandelsskandale, som sender chokbølger op igennem FN.

The Danish Sensation

Idéen til "The Whistleblower" opstod, da instruktør Larysa Kondracki og hendes gamle veninde fra universitetet, producent Christina Piovesan, hørte om en politibetjent fra Nebraska, som havde meldt sig som frivillig i det tidligere Jugoslavien for at undersøge de systematiske seksuelle overgreb, som prægede regionen i tiden efter borgerkrigen. De købte rettighederne til historien, der altså nu bliver til en spillefilm.

Udover Nikolaj Lie Kaas, eller "the Danish sensation", som filmsitet Screen Daily kalder ham, bliver "The Whistleblower" en ren parade af store kvindelige filmstjerner. Rachel Weisz spiller hovedrollen som den amerikanske politibetjent, og også Vanessa Redgrave og Monica Belucci er med på rollelisten.

Tysk-canadisk koproduktion

Bag kameraet står den spillefilmsdebuterende Kondracki, der også har skrevet manuskriptet sammen med Ellis Kirwan. Filmen er en tysk-canadisk koproduktion mellem filmselskaberne First Generation Films fra Canada og det Berlin-baserede Barry Films.

Det er ikke første gang, at Nikolaj Lie Kaas prøver kræfter med den internationale filmverden. Tidligere i år kunne man se ham i en større birolle som den hemmelige videnskabsloge Illuminatis' iskolde dræber, Mr. Gray, i Dan Brown-filmatiseringen "Engle og dæmoner".