Nikolaj Lie Kaas spiller Dirch i ny dansk film

Nikolaj Lie Kaas spiller hovedrollen som Dirch Passer i den nye danske film "Dirch", der går i produktion om få uger.

Instruktør Martin P. Zandvliet indleder om få uger optagelserne til spillefilmen "Dirch" sammen med holdet bag succesfilmen "Applaus" fra 2009.

Filmen tager sin begyndelse i København i slutningen af 1950’erne, på et tidspunkt hvor Dirch Passer er blot 30 år gammel og allerede en folkekær myte. Med et blik, en enkelt replik har han publikum i sin hule hånd. Sammen med sin makker, sin sjæleven, sin åndelige bror Kjeld Petersen er han på toppen af verden. De trækker fulde huse og lægger gader øde med deres komik i forestillinger og revyer. Alt hvad Dirch nogensinde har drømt om er blevet til virkelighed - endeløse byture, letlevende damer og konstant arbejde. Han nyder livet som berømthed til fulde.

Men bag myten og glansbilledet er der også et andet menneske. En skrøbelig, frygtsom og konfliktsky mand, som søger anerkendelse og kærlighed i alt, hvad han gør.

Instruktør Martin P. Zandvliet har skrevet manuskript sammen med Anders F. August. Filmen produceres af Koncern Film ved producer Mikael Chr. Rieks med Nordisk Film Production som koproducent.

Filmkonsulent på Det Danske Filminstitut Steen Bille siger om filmen: "Manuskriptet er en stærk fortælling om den uendelige ensomhed, der var Dirchs forbandelse. På den ene side den folkekære komiker, der var elsket for sine figurer, på den anden side en mand, der før hver eneste premiere var et rystende nervevrag og ikke følte, at han blev anerkendt som seriøs kunstner."

"Dirch" har modtaget 6,5 mio. kr. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut og er desuden støttet af DR og Nordisk Film og TV Fond.
"Dirch" forventes at få biografpremiere ultimo 2011.